3 coola maskeraddräkter för Halloween

Oktober närmar sig och det innebär den läskigaste traditionen på året, Halloween. Jag personligen älskar Halloween. Det är den enda högtiden på året där du kan klä ut dig till vad du vill, och kanske ha en extra bra ursäkt att äta godis. Gör därför som alla coola kids där ute ock klä ut dig i en av dessa unika maskeraddräkter, du kommer garanterat vara coolast på festen.

Coraline | 31 days of halloween, Coraline costume, Halloween inspiration

1. Coraline

Filmen Coraline har gjort ett stort avtryck på de senaste årens halloween utstyrslar! Överallt på pinterest har jag hittar dessa unika looks som skapar ett väldigt underligt utseende. Knapparna framför ögonen kan både åstadkommas genom latex eller att du helt enkelt målar dem ovanpå ögonlocken. En väldigt unik look som går att vrida och vända på beroende på hur avancerat du vill göra det. Matcha de typiska svarta knapparna med en blått hår (alternativt peruk) gummistövar, och en gul regnkappa. Passar dessutom perfekt för ett lite regnigare väder.

 

2. IT-Clown

 

Sedan filmerna om IT släpptes har clown-kostymer i alla former varit mycket populärt. Och inte är det konstigt då dessa enligt mig är så himla coola! Precis som coraline-looken kan du få denna look att se riktigt läskig ut, men också förhålla sig till det mer gulliga hållet. På youtube går det dessutom att hitta många tutorals som visar hur du gör den typiska IT-sminkningen samt hur du gör din egen clown-krage

3. Jokern

Jokern har även den varit en mycket populär dräkt de senaste åren. Jag har lagt märke till hur en mer kvinnlig look har tagit form. Precis som på bilden ovan är det ganska vanligt med denna backslick-frisyr där de gröna håret lyser igenom. Där får vi heller inte glömma den typiska munnen där mungiporna dras uppåt mot kindbenen. En look som ser ganska ”stilren” ut enligt mig.

 

 

Leave a Reply