3 fördelar med att anlita målare

 

I samarbete med K3 Måleri skriver jag om 3 fördelar med att anlita professionella målare. Deras måleri inriktar sig på golv, väggar och snickeri. De tar sig an både invändiga uppdra såsom golv, tak och snickeri. Men även utvändigt måleri, som sträcker sig över vår till höst. I den här kategorin ingår allt ifrån fasader, till hus för utebruk samt staket. Oavsett vilket material ytan består av så gör de det på ett prisvärt, noggrant och effektivt sätt.

 

 

1. Resultatet blir fläckfritt

En fördel med att anlita en målare istället för att göra jobbet själv är att du får en fläckfri finish. Om det dessutom finns brist på någon som helst erfarenhet är det svårare än man tror att få till ett jämnt och snyggt resultat. Det är ofta en risk att du kanske tar för mycket, alternativt för lite färg, vilket kommer att påverka det slutgiltiga. Att istället överlåta jobbet till målare med arbetserfarenhet är ett smidigt sätt som garanterat ger bästa möjliga produkt i utbyte.

 

2. Du sparar tid

Du kanske inte tror mig, men att måla är ganska så tidskrävande. Ger du det inte den tid som behövs så kommer slutresultatet inte bli bra. Det gäller att inte slarva och att göra det lugnt och metodiskt, något som du med en anlitad målare slipper tänka på. Oavsett vilken miljö (utomhus eller inomhus) krävs ett noggrant underarbete. Det behövs även flera lager för att färgen ska ha en lång livslängd, samt att få största möjliga täckning. Till detta är det viktigt att färgen torkar mellan varje lager. De flesta har inte det här tålamodet att genomföra ett sånt här arbete och väljer därför att anlita en målare, något jag personligen starkt rekommenderar.

 

3. ROT-avdrag gäller för måleriet

Den vanligaste anledningen till att man funderar på att göra jobbet själv är ofta att det känna som att det är mindre kostsamt. Kostnaden som gäller för att anlita en målerifirma täcks av det så kallade ROT-avdraget. Väljer du att anlita en firma har de dessutom alla verktyg som behövs, materialkostnaderna blir därmed inte lika höga jämfört med om du skulle göra jobbet själv. Om du tar med ovanstående fördelar (Snyggare finish, tidssparandet) så är det i slutändan värt att anlita en befintlig firma.

 

 

Leave a Reply