3 tips för att bli av med förkylningen

Hösten är som ni alla vet här och det innebär ett alltmer kyligare klimat där virus och bakterier trivs. När man åker på en förkylning känns det ibland hopplöst, man snyter sig tills näsan blir röd, hostar och är allmänt mosig. Men det finns några tips och tricks som gör att förkylningen förhoppningsvis inte blir så långvarig. Här nedan tipsar jag om dessa.

 

1.Drick mycket vatten:

Det kanske ses som något självklart att få i sig mycket vätska under dagen, men faktum är att vatten är en riktig hjälte vid förkylningen. Rinnande näsor är ett tecken på att kroppen försöker rensa bort bakterier och virus vilket innebär att du förlorar mer vätska än vanligt när du är förkyld. Därför är vatten (och andra drycker) en bra idé vid förkylning.

2. Ät ingefära:

Ingefäran, rotfrukten som är känd för alla des läkande egenskaper. Att tugga på en rå ingefära (skalad) är ett sätt att få i sig ingefäran. Det är antagligen inte det godaste du ätit, men definitivt effektivt.

3. Drick te:

Under hösten är te något av den ”mysigaste” drycken som finns. Men den har även positiva effekter vid förkylning. Att andas in ångan från teet har en väldigt lugnande effekt och rensar om i systemet. Samtidigt som det är väldigt skönt vid halsont och liknande. Ha i lite söt honung för extra effekt.

 

Leave a Reply