5 feministiska konton att följa på instagram

Som tonåring omger vi oss med olika sociala plattformar av olika slag, instagram är en av dem. En sak jag gjort på senare är att avfölja konton som inte ger mig nått tillbaka. Det handlade oftast om konton som fick mig att ifrågasätta mig själv, mitt liv, och mina värderingar. Jag tror det är viktigt att omge sig med ”content” som är värt att följa. Material som inspirerar, intresserar, engagerar och väcker positivitet. Här nedan tipsar jag därför om 5 feministiska konton att följa på instagram.

 

 

  1. @TNKVRT (tänkvärt)

Kontot beskriver sig självt som ” en interaktiv plattform som syftar till att exponera orättvisor genom personliga berättelser, vittnesmål, nyheter och annat tänkvärt”. Syftet med kontot är att i första hand att engagera en allmän krets i olika politiska frågor och nyheter. Vill man inte engagera sig politiskt och ta del av information (som oftast inte är speciellt trevlig) är det kanske inget för dig. Så var noga med att endast följa om ämnena intresserar dig och ditt engagemang.

2. @farida.d.author

Är en författare som skriver om ämnen de flesta är rädda för att ta upp. Ämnena (som ofta är ur ett feministiskt perspektiv) väcker starka tankar hos mig personligen och får mig att ifrågasätta många samhällsenliga normer och liknande.

3. @byladysilver

Den 83-åriga kvinnan som lever enligt citatet ”Ålder är bara en siffra”. I hennes bio skriver hon om hur hon brinner för träning och vill med sitt konto visa upp hennes liv som pensionär. Förutom att vara en mode-ikon på instagram spriden hon genuin glädje och kärlek!

4. @tuggmotstand

Är ett produktions team som tillsammans bryter normer. I deras portfolio ser vi verkligheten själv speglad i media. Med det sagt, foton som normen anses inte passar på en plattform som just instagram.

5. @feminist

Kontot beskriver sig själv som ”A community rooted in intersectional feminism. We exist to amplify a diverse network of change makers, activists & creators”

 

Leave a Reply