5 fördelar med att installera solceller till BRF

Är du medlem i en bostadsrättsförening? Då har du möjlighet att påverka miljön till det bättre. Genom att investera i Solceller BRF gör ni en framtidsinvestering. En god gärning för er, varandra och för er framtid. Om er bostadsrättsförening äger en eller flera fastigheter med stor takyta finns det minst tre goda skäl att ta steget till förnybar energi och solkraft. En klimatsmart lösning som sänker era elkostnader, höjer värdet på fastigheterna och bidrar till en bättre miljö. I det här blogginlägget kommer jag ta upp 5 fördelar med en solcellsanläggning för brf. Hoppas att det ska vara till hjälp.

1. Minskade elkostnader med solceller för brf

För en bostadsrättsföreningen ingår fastighetens elförbrukning i månadsavgiften. Genom att installera solceller till er bostadsrättsförening så kan varje hyresgäst spara in mellan 20-40% i av sina elkostnader varje år. Vilket gynnar varje enskild lägenhetsinnehavare på grund av de minskade kostnaderna.

2. Gemensamt el-abonnemang

Det finns många fördelar med att välja solceller till brf. När det gäller den ekonomiska synpunkten kan du och din förening välja att ansluta er till ett gemensamt el-abonnemang och förses med en egen elmätare. Detta möjliggör för varje lägenhet att använda sig av den elektricitet som föreningens solceller producerar och bara betala för den el som fastigheten förbrukar. På så sätt så behöver hyresgästen inte ha egna elavtal. Istället kan man  gemensamt komma överens om ett gemensamt elavtal med sitt elbolag, vilket ofta innebär reducerade kostnader för alla i bostadsrättsföreningen.

3. Miljövänlig el

Vidare är den kanske mest självklara fördelen är miljöaspekten. Genom att installera solceller producerar du en del av elen som du själv förbrukar, på ett grönare sätt.  Vill du och din förening stötta ett miljövänligt alternativ, välj solceller till din brf!

4. Håll en stark miljöprofil

Vill du och din förening bli attraktiva på marknaden. Visa att er förening är framtids- och miljömedvetna med en solcellsanläggning. Idag är marknaden utsatt för stor konkurrens så att visa på en god miljöprofilering är till stor fördel. Klimatsmarta lösningar är något som efterfrågas, genom att att investera i en solcellsanläggning kan ni attrahera fler intressenter vid eventuell försäljning av lägenhet. Något som i sin tur kan höja slutpriset till din fördel.

5. Solceller för brf är hållbart

Sist men inte minst. Är elproduktion från solceller en god investering ur en hållbarhetssyn. Jämfört med andra energikällor är miljöpåverkan på solceller låg. Det är en förnybar källa som inte kommer ta slut på lång sikt. Dessutom är solceller en väldigt slitstark som kan hålla upp till flera decennier. Med det sagt är de nästintill underhållsfria. Så vill du göra en klimatsmart satsning för din förenings framtid? Installera solceller för din brf.

Så, känns det lockande att vara självförsörjande på el? Minska föreningens och medlemmarnas elräkningar och får egenproducerad, grön energi.? Om svaret på den frågan är ja, så hoppas jag att detta inlägg vart till hjälp.

Leave a Reply