5 saker du inte visste om Corgis

Corgis, den otroligt känsloväckande rasen med korta ben, stora öron och en oemotståndlig blick. Rasen som ligger nära våra hjärtan och blivit uppmärksammade på många sociala plattformar såsom Instagram och Facebook. Dessa animerade små hundar är tappra små varelser som finns där i alla lägen. Här nedan skriver jag vidare om denna underbara ras, men vill du veta mer, gå då in på Sockan.nu för att följa med på min hund Sockans äventyr och vad hennes liv är fullt av som  Welsh Corgi Pembroke.

1. Det finns två avgränsande raser av Corgis

Inom rasen Corgi finns det två raser som avgränsar till varandra. Den ena är Welsh Corgi Cardigan och den andra är Welsh Corgi Pembroke. Deras likhet går inte att förneka men trots allt finns det specifika drag som skiljer dem åt. I grunden är Welsh Corgi Cardigan aningen större än Welsh Corgi Pembroke och har större mer ”rundade” öron. De har dessutom ett mer ”grovt” uttryck och anses vara den äldre rasen av de två varianterna. Med liknande personlighetsdrag och egenskaper är sak är säker, båda två är otroligt söta!

2. Corgis har en väldigt kärleksfull relation till sin ägare

Corgis är välkända för deras härliga kombination av personlighetsdrag. De är fulla utav kärlek utan att vara för krävande. Med ett skall som liknar en stor hund är de väldigt kommunikativa med sina ägare. Tack vare deras vallningshistoria, kan de ibland försöka lura dig till att leka med dem. De är även mycket modiga och är inte rädda för att ta risker, det är kanske för att de redan vet att de är sötast i kvarteret.

3. Mycket hund i en liten kropp

Corgis må vara söta, men låt dig inte luras av gullighet. Precis som alla hundar är de mycket bra på att dra nytta av sin söthet. Med en blick som nästan är oemotståndlig gör de allt i sin makt för att få sin vilja igenom. Förutom en imponerande övertalningsförmåga är de väldigt starka. Med en låg tyngdpunkt tar de sig fram med de korta benen, likt en levande bulldozer.

4. Full fart framåt på korta ben

Trots de korta benen, finns det inget som hindrar en Corgi från att springa i full fart. Små glädjerus i vardagen är inte ovanligt och de tar gärna en löptur i trädgården. Håll uppsikt och ha koll, när en corgi susar fram är de svårt att stoppa dem!

5. Corgis är omtyckta av kungligheten

En av Corgins största beundrare genom tiderna är drottning Elizabeth. Sedan år 1933 har hon haft en corgi i sitt sällskap, och aldrig slutat beundrat dem. När vi ändå pratar om kungligheter så finns det ingen tvekan om att Corgin har fått med sig lite av en kunglig attityd. Här är rasen med extra divighet, på ett kärleksfullt sätt såklart! Länge leve Corgin!

Leave a Reply