Akvarell

Här tipsar jag om lite olika tekniker jag använder mig av i målningen. Det finns egentligen inga som helst regler för hur man ”ska” måla, men jag vill bara dela med mig utav mina favoriter.

Måla med mycket vatten för ett väldigt flödande resultat:
Om du börjar med att blöta pappret innan du lägger på färg så målar du med tekniken vått i vått. Detta kan vara väldigt fint på större ytor enligt mig själv, då resultatet blir olika varje gång, det blir som en överraskning. Här nedan ser vi ett exempel på denna teknik.

Måla små streck om du vill att någonting ska se ”skarpt” ut.
Denna teknik nedan har jag på senaste tiden använt mer och mer. Jag personligen gillar den verkligen och tycker att det gör sig till bra på djur, här nedan ser vi ett exempel där jag har ritat en ”fantasihund” med bland annat denna teknik. OBS, den tar dock tid att genomföra…

Några ”redskap” du kan använda dig av som skapar olika effekter:

Tandpetare: Jag brukar i vissa fall använda mig utav tandpetare för att skapa fina små detaljer lite här och där. Du kan antingen göra små prickar, eller testa att dra streck.

Topz: Kan användas på samma sätt som en en tandpetare, ger bara större prickar.

Sandpapper: Ta sandpappret och skrapa på en torr yta, t.e.x på ett hav/sjö för att skapa ”glitter” i vattnet.

Torrpasteller: Testa gärna att bland olika typer av färg/pennor, det kan skapa coola effekter.

Garn: Testa gärna att ta ett block exempelvis. Ta sedan lite garn och blöt det med lite färg. Lägg nu garnet lite oregelbundet på pappret och lägg över ett anat papper. Tryck till sist det övre pappret försiktigt, medans du drar ut tråden, det kommer att skapa en slags ”korall”.

Salt: Lägg i lite flingsalt på en stor blöt yta med färg, detta kommer ge en kemisk reaktion på färgen.

Leave a Reply