Akvarellmålningar

Här nedan visar jag upp några av mina senaste målningar. Allt från fåglar till gamla målningar som jag har modifierat! Hoppas du gillar dem!

Andpar:

En akvarell som består av två änder vid en strandkant. Jag hade väldigt kul när jag målade denna målning. Kontrasten med ”vått i vått” (det vill säga att du adderar ytterligare färg på en fuktig yta) samt ”vått på torrt” (Där du adderar på färg på en torr yta) var behaglig och resultatet blev väldigt harmoniskt. Med skarpa linjer och mjuka övergångar blir helheten härlig. Jag ville få med många tekniker i denna målning, tänka på de grova dragen (exempelvis vassen) som förhöjer hela tavlan, vilket var något jag la till i slutet, men även de små detaljerna, de som får målningen att gå från ”helt okej” till ”Vilken fin målning!”

 

Skrattmås:

Fiskmåsen i sin enkelhet, är fokuset i denna akvarellmålning. Jag valde att bevara fiskmåsens vita fjäderdräkt hyfsat fri från detaljer, detta för att höja kontrasten mellan denna enkla vita yta och havet, vars vågliknande streck jag spenderade mycket tid på. Jag ville att himlens vackra färger, blått, gult och rött skulle reflekteras i havet, få dem att se sammanhängande ut. För att väcka liv i målningens tidiga ”platta” utseende valde jag slutligen att skapa diskreta moln i himlen, detta med hjälp av en hopskrynklad papperstuss.

 

Flicka med pärlörhänge:

Denna målning skiljer sig från övriga, det var nämligen ett skolprojekt där uppgiften var att tolka en känd målning. Jag valde att tolka flicka med pärlörhänge, skapad av Johannes Vermeer. Tolkningen grundar sig i hur målningen kunnat sett ut i ett modernt samhället. I originalet är flickan avbildad av konstnären själv, vi kan med andra ord inte veta vare sig om konstnären avbildat henne rakt av, eller utifrån dåtidens normer. I min tolkning har jag vänt på det, här skapar hon sig en egen bild utav sig själv, utifrån nutida normer.

 

Eleven:

Denna målning är skapad utifrån en av mina favoritserier ”Stranger things”. I serien ser vi en av huvudkaraktärerna ”Eleven” även kallad El. Eleven har övernaturliga krafter, hon rymde från ett företag där hon utnyttjades för dessa (därav det korta håret). Hon kan medvetet kontrollera dem via tanken. I denna målning ville jag få fram känslan i scenen, allvaret i hennes blick samt den skräck och kaos som syns i bakgrunden.

Leave a Reply