Anordna en trampbilstävling

Det blir allt mer populärt för föräldrar att köpa trampbilar till sina barn, men de används oftast till lek på fritiden eller till att köra runt kvarteret med vilket bara det är riktigt kul. Men det inte många tänker på är att man faktiskt kan tävla med trampbilarna, både med sina vänner i en mindre tävling man arrangerar själv och i större och mer officiella sammanhang. De flesta barn tycker det är otroligt kul att tävla med trampbilar, och det inte minst eftersom de idag kan komma upp i riktigt höga hastigheter. Antingen kan ni göra er egen trampbilsbana, eller också anmäla barnen till en större trampbilstävling som brukar anordnas på några olika ställen i Sverige varje år.

Trampbilarna blir allt snabbare

Tack vare teknikens utveckling så har trampbilarna blivit allt snabbare. De flesta trampbilar idag är tillverkade av en stålram i ett stycke där man satt på hjul, ratt, sits och pedaler. Hjulen har ofta dubbla kullager som gör att de rullar väldigt lätt, och bara genom att trampa på pedalerna kan man komma upp i imponerande höga hastigheter. Dessutom är dagens trampbilar väldigt hållbara, så att man lätt kan tävla med dem utan att behöva oroa sig för att de inte ska hålla. Även om en bra trampbil som går att tävla med kostar en del, så kan man ha dem i många år och dina barn kommer säkert att leka med sin trampbil så mycket att investeringen verkligen lönar sig om du slår ut kostnaden per timme. Man växer heller inte ur en trampbil om man köper en som kan justeras eftersom sitsen då kan flyttas beroende på förarens längd.

Gör din egen trampbilsbana

Genom att köpa markeringskoner kan du lätt göra din egen trampbilsbana på gården, i trädgården eller på gatan utanför huset. Du kan anpassa banan efter dina barns ålder, och öka svårigheten allteftersom de blir bättre på att manövrera trampbilen. Faktum är att alla i familjen kan delta i tävlingen och öva på trampbilsbanan eftersom man kan justera många trampbilar så att de kan användas av alltifrån riktigt små barn till långa vuxna. Om du köper en trampbil med växlar kan ditt barn dessutom köra ännu snabbare, betydligt fortare än någon av kamraterna har möjlighet att springa.

Var med i en större trampbilstävling

Nya trampbilar går både att köra fortare än tidigare och har en högre säkerhetsstandard så att ditt barn kan sysselsätta sig med sin nya hobby utan att du behöver oroa dig. Om ditt barn har haft sin trampbil ett tag och lyckats komma upp i höga hastigheter samt kanske övat hemma på en bana med markeringskoner, så kan det även vara dags att delta i en riktig trampbilstävling. Det anordnas faktiskt ett antal olika trampbilstävlingar varje år i Sverige. Värt att nämnas bland dessa är Trampbilsrallyt i Torsby som har anordnats varje år ända sedan år 1963. Att som barn själv få styra och köra en trampbil i en riktig tävling kan vara en väldigt hälftig upplevelse man kommer minnas i många år, samtidigt som det är en säker aktivitet som går att utöva i stort sett året om.

Leave a Reply