Att hitta möbler online

Jag har länge varit på jakt efter en snygg, mysig liten soffa till vardagsrummet. Det ska vara en riktigt skön soffa som man kan krypa upp i med en rykande kopp te och en bra bok. I mitt sökande efter den perfekta soffan har jag har hitta webbutiken Nordiska Rum.

Hos Nordiskarum.se hittar du massor av snygga möbler och inredning. Förutom att erbjuda ett stort utbud av vackra möbler så är det även fri frakt och öppet köp i hela 365 dagar 🙂

Mina favoritsoffor från Nordiska Rum:


Slim 3-sits Bull 28 från Nordiska Rum – Soffa i slimmad design med tjocka och fasta dynor.Björkberget Soffa – modern design med 50-tals nostalgi. En jättehärlig soffa.Classic 3-sits ockra – jag bara älskar färgen på den här soffan, supersnygg!


De flesta av oss vet rent instinktivt vilken soffa de gillar mest utseendemässigt. Att fatta ett beslut gällande vad som är snyggt och inte enligt en själv är därför i regel inte så svårt. Däremot finns det många andra faktorer som kan vara betydligt svårare för den som inte är ett soffproffs att bedöma. Dessa faktorer tänkte jag lista här, så att du som behöver välja en soffa online att köpa inte ska missa något viktigt när du köper detta.

Viktigt att tänka på vid val av soffa:

 • Måtten

  Man måste alltid mäta upp utrymmet där soffan ska stå, för att man ska veta vilken storlek som får plats där och inte. Detta minskar givetvis risken för att man köper en modell i fel storlek, vilket är ett av de vanliga misstagen som soffköpare gör. Glöm inte att även kolla upp hur breda t.ex. dörröppningar och trapphus är, för att soffan ska kunna ställas på plats, om den inte levereras i delar, det vill säga.
  viktigt att mäta soffan ordentligt.

 • Formen

  I många hem kan en hörnsoffa eller divansoffa vara ett bättre val än en rak svart soffa, och även utseendemässigt passar olika former bättre in i vissa hem än andra. I vissa hem passar t.ex. mer rundade soffor in bra, medan mer raka varianter passar bättre i andra.

 • Stoppningen

  Dvs. vad soffan är stoppad med, då detta kommer att påverka hur hållbar soffan är, dvs. hur länge den kommer att hålla sin form, men även hur bekväm den är. Dun eller fjäderstoppning är det bästa valet, men var förberedd på att detta kostar mer. Därav kan inte alla välja soffor stoppade med dessa material, men även om så är fallet bör man inte snåla allt för mycket gällande denna del.

 • Stommen

  Helst ska denna vara tillverkad av massivt trä, då detta både ger en bättre passform men även ökar hållbarheten. Givetvis kostar dock massivt trä lite mer, så alla kan inte köpa soffor med sådana stommar, men även om du väljer ett annat material, bör du se till så att stommen är så stark och robust som möjligt, materialmässigt och annars.

 • Klädseln

  Denna ska vara tålig, inte få hål eller fläckar allt för lätt, samt falla dig i smaken utseendemässigt. Man har många alternativ att välja mellan, från tyg till skinn, så alla kommer att föredra olika material, men även när det gäller detta bör man tänka till lite extra för att inte stöta på problem längre fram.

Är du också på jakt efter en ny soffa eller andra snygga möbler, så gör ett besök hos Nordiskarum.se.

Leave a Reply