Att segla i Kroatien

Är du precis som jag sugen på att ge dig iväg på en härlig seglingstur till Kroatien? Med företaget More Sailing kan du segla i Kroatien oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren seglare. More Sailing är en komplett researrangör för dig som vill ge dig iväg på ett seglingsäventyr. De kan skräddarsy en seglingsresa för dig och din familj. Det går även bra att resa ensam eller tillsammans med kompisgänget.

Segla med eller utan besättning

Det finns som sagt möjlighet att segla både med och utan besättning. Om du vill ha en skön och avkopplande semester kan jag rekommendera att du väljer en seglingsresa med besättning, som då sköter allt det praktiska med segling, matlagning osv. Är du däremot en van seglare kanske du hellre väljer att segla utan besättning och kan därmed styra allt själv när du ska segla i Kroatien.

Segla i Kroatien med eller utan besättning
[Segelbåtar i Kroatien. Bild från MoreSailing.se]

Katalog med seglingsturer

Läs mer om alla seglingsturer genom att beställa katalogen från More Sailing helt kostnadsfritt. Du beställer katalogen här.

Populära öar att besöka i Kroatien

Det finns gott om vackra öar att besöka under din seglingsresa i Kroatien.
Här kommer ett par förslag på öar att besöka:

Brac

Den kroatiska ön Brac
Kroatiens största ö är ön Brac. På denna ö finner du det 778 meter höga berget Vidova Gorasom har en av de mest vackra utsikterna i Adriatiska havet. I en lugn vik med en mysig hamnpromenad hittar du byn Milna. Byn Milna är ett populärt stopp under More Sailings seglingsresor. Om du vill besöka en vacker strand på Brac så ska du leta rätt på stranden Zlatni Rat – stranden går även under namnet det gyllene hornet.

Hvar

Hvar
Ön Hvar har en långsmal form, ön är sju mil lång men på många ställen inte bredare än fem kilometer. Runt Hvars kajer växer det vackra palmer och med alla yachter som ligger förtöjda så påminner det mycket om Franska Rivieran. Inte långt från hamnen hittar man populära barer och klubbar. På Hvar kan du besöka vackra vingårdar och olivlundar.

Solta

Solta
Den vackra ön Solta. Här hittar du två väldigt populära sevärdheter: Maslinica Marina och Srednje Selo kyrka. Maslinica är mycket känd för sina skönhet. Här hittar du mysiga olivlundar och fina badstränder att besöka.

Vis

Vis
Vis är den ö som befinner sig längst ut i Adriatiska havet. Med cirka två timmars restid från Split. På Vis hittar du flera fantastiska naturfenomen som exempelvis blåa och gröna grottan. Ön har en militäriska historia och i berget finns det bl.a 18 km långa tunnlar och ubåtsbaser. En annan rolig sak med Vis är att det var här man spelade in filmen Mamma Mia 2.

Kroatiens kristallklara vatten

Om du älskar havet och att segla så kommer du att älska Kroatiens vatten. Vattnet har en högre salthalt och har vunnit utmärkelser för det renaste vattnet i Medelhavet. Vattnet är kristallklart och intensivt turkost.

Om du gillar att bada kommer du att hitta flera fina badstränder runt och omkring dessa öar. Många av badstränderna består av sten, så packa ner ett par badskor på resan.

Leave a Reply