Att slipa golvet- varför du bör anlita en golvslipningsfirma

 

Stockholmolvslipning.nu erbjuder golvslipning med moderna maskiner. Golvslipning Stockholm, specialiserar sig på alla olika typer av trägolv såsom parkettgolv, massiva trägolv, lamellparkett, fiskbensparkett. Allt för att du som kund ska få uppleva känslan av ett slipat golv.

Att slipa om ett trägolv istället för att lägga i ett nytt är skonsamt både för dig och din plånbok. Det är också ett enkelt sätt att renovera ett rum, utan att det kostar alltför mycket. En ytbehandling påverkar ofta golvets utseende. Precis som allt annat så blir även golv slitna med åren. Repor orsakas, och ytbehandlingen måste förnyas. När du anlitar en golvslipningsfirma gör de jobbet åt dig och du får känslan av ett helt nytt golv tillbaka. Du möts av en mjuk och härlig yta istället för en sliten och repad. Vill du ändra golvets karaktär kan du dessutom välj en annan efterbehandling vilket kommer att påverka golvets slutgiltiga utseende. För att få fram golvets bästa egenskaper och sätta en personlig prägel på golvet kan du välja att behandla med bland annat bets, såpa och lut. Dessa kommer att ge olika utseenden beroende på vilket golv som behandlas. Ett parkettgolv kan exempelvis behandlas för att få en ljusare/mörkare ton.

 

 

Går ditt golv att slipa slipa så är det i det flesta fall det bästa valet! Det kan vara svårt att veta om det går att slipa, som tur är finns hjälp att få. När du anlitar en firma såsom Stockholmgolvslipning.nu får du inspektering av golv utan kostnad. Behövs då eventuell åtgärd för att de ska kunna slipa golvet kan du få hjälp med det. I grunden går det slipa alla trä- och parkettgolv, förutsatt att golvet har kvar tillräckligt mycket av slitskiktet. Plastgolv däremot går inte att slipa.  Har du ett rejält golv med en hög slittröskel kan du slipa den många gånger utan problem. Genom att slipa ditt golv får golvet ett helt ny finish. När du däremot slipar golvet på egen hand sker ofta misstag. Detta då du antagligen har för lite erfarenhet och är osäker på hur man gör. Det vanligaste misstaget som lätt händer är att du inte har koll på hur maskinerna fungerar och då skadar golvets yta. Till skillnad mot vad man kanske tror så är golvslipning ingen lätt resa mot målet. För att en golvslipning ska bli bra krävs det att du har kunskap, tålamod och noggrannhet.

 

 

En fråga som ofta uppkommer är om det dammar mycket vid själva golvslipningen. I huvudsak så gör det inte det. Tack vare moderna maskiner som suger upp stor del av dammet av sig själv, blir processen så gott som fri från damm. Men om du för säkerhetens skull vill skydda dina möbler/inredning går det självklart att täcka över med plast. Dammsugning sker även både innan och efter processen.

 

Som du kanske märker så finns det många anledningar till att anlita en golvslipningsfirma, dessa är bara några av dem.

Leave a Reply