Att städa rummet

Den senaste veckan har jag spenderat tid på att städa mitt rum, ett projekt som minst sagt har tagit tid. Mitt rum har varit det ständiga projektet, som jag alltid ”städat” men kanske inte från grunden. Jag har länge haft visionen om ett välstädat rum, där allt jag behöver ligger på sin plats, där jag kan hitta dem. Så för några dagar sedan tog jag steget, och började städa. Jag började med att bokstavlogen riva ut allt det som låg i min garderob, vilket var en hel del kan jag säga. Förutom kläder låg det även massor med ”förvarade saker” längst ner på hyllan. Ingenting var längre organiserat och jag fick börja om från början. Nu när jag däremot kommit en bra bit på rummet inser jag hur skönt och framförallt viktigt det är att ha det fint omkring sig.

Att veta vart du har dina grejer och att även trivas i ditt eget rum är jätteviktigt, speciellt när ditt rum används för studier eller liknande. Det får oss att komma till ro och saker tycks bli bättre utförda. Att ha ett stökigt rum kan med andra ord leda till en mycket stressig vardag, vilket kan få konsekvenser. Så ta tag i det du tidigare inte gjort och gör en grovrensning av rummet, du kommer känna av en enorm lättnad när det är klart!

 

Leave a Reply