Att välja rätt hårborste för sitt hår

Att välja rätt hårborste kan vara rätt så svårt. Det finns idag en uppsjö av olika hårborstar att välja emellan, beroende vad du har för hårtyp, frisyr samt vad du vill uppnå med borsten. Om du vill ha mer volym så väljer du en sorts hårborste och beroende om du har kort eller långt hår så får du välja en annan. Är ditt hår rakt eller lockigt, tjockt eller tunt? Det finns en borste för varje hårtyp och tillfälle.

Olika typer av hårborstar

Det finns ett antal olika typer av hårborstar, exempelvis:

  • Naturborste
  • Paddelborste
  • Fönborste
  • Svinhårsborste
  • Antistatisk hårborste

Naturborste – skonsam och bäst för torrt hår

Naturborsten är en klar favorit. Den borstar håret väldigt skonsamt. Med denna borste så separeras dina hårstrån väldigt försiktigt och utan att slita på håret. Denna borste är bäst till torrt hår. Du kommer att märka att taggarna på borsten är lite kortare än hos standardborstarna. Få hjälp med att hitta rätt hårborste för just ditt hår hos Stylingguiden.se.

Paddelborste – för dig med långt hår

Om man har långt hår så är paddelborsten att rekommendera. Det är en bred och platt borste och kan även användas om du har mellanlångt hår. Välj en paddelborste med bred borstyta, det är bättre för ditt hår 🙂

Fönborste – när du vill ha extra volym

Är du sugen på att få lite extra volym i håret så ska du skaffa dig en fönborste. Det är en rund borste med en inbyggd keramisk platta. Borstens keramiska platta har som funktion att absorbera och sprida ut värmen du får från hårtorken. På så sätt kan du smidigt torka håret och samtidigt få volymen du önskar.

Svinhårsborste – för att reda ut tovigt hår

Om du vill få det enklare att reda ut tovig och trassligt hår så är en svinhårsborste du letar efter. Om du införskaffar en riktigt bra svinhårsborste så kommer din hårbotten att få en behaglig massage. Massagen gör att cirkulationen ökar och då mår dina hårsäckar bättre. De kan lättare resa sig och det innebär att du får en bättre volym i ditt hår.

Antistatisk hårborste

Med hjälp av en antistatisk hårborste får du bort den statiska elektriciteten som kan ställa till det när du ska fixa festfrisyren. Den antistatiska funktionen i denna typ av borste hjälper dig att släta ut ditt hår och hålla det på plats på ett skonsamt sätt.

Mer inspiration kan du hämta hos StylingGuiden.se.

Leave a Reply