Båtutbildningar på dina villkor

 

Är du sugen på att utbilda dig inom båt- och sjöliv, då är det här inlägget perfekt för dig!

Svensk Båtutbildning AB är en verksamhet som vill utbilda dig inom båt/skepp. Konceptet bakom företaget är att erbjuda ett tryggare båtliv i Sverige där vi tillsammans alla bidrar till ett säkrare aktivitet ute på sjön. Du som kund ska efter en kurs hos dem kunna säga att du fått en värdefull utbildning du kommer få nytta av i kommande sammanhang. För att du ska utvinna största möjliga chans till en fördelaktig utbildning finns ett kunnigt gäng som kommer göra allt för att du ska kunna ta del av deras kunskap. Under utbildningen får du därav vägledning av högkompetenta kursledare och får en fördjupad inblick i sjö- samt båtkompetens.

 

Segelbåt, Segel, Bodensjön, Båt, Havet, Fritid, Idrott

 

I både Stockholm och Göteborg erbjuder de sina två lärosäten. Oavsett vilken kurs du väljer att gå så har de förutom säkerhetsaspekter, navigation samt sjötrafiksföreskrifter m.m en lokalkännedom som tar hänsyn till omgivningen runt omkring. Platsen där kurstillfällena hålls i Stockholm befinner sig i Gamla stan där intensivkurserna hålls under helger. I kursen båtpraktik i Stockholm kan du som kund få kunskap i hur du:

  • Läser ett sjökort
  • Styr efter kompass
  • Navigerat i utprickat farvatten

(OBS! Dessa är endast exempel på vad du kan få lära dig)

Kursplatsen i Göteborg befinner sig i Majorna där även dessa intensivkurser bedrivs på helger. I kursen båtpraktik i Göteborg gar du exakt samma möjligheter som om du väljer att studera i Stockholm. Du får vid kursen slut även där ett intyg som heter ”båtpraktik, dager. Den som innehar detta kan ha genomfört ovanstående exempel. Under det än pågående pandemin har kurser bedrivits på digitala tjänster såsom zoom och liknande. Detta för att minska smittspridningen och följa de gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

 

Innan jag avslutar det här inlägget vill jag uppmana alla ni som läser att besöka deras hemsida för vidare vägledning i hur du får fördjupade kunskaper i sjö- och båtliv.

Leave a Reply