Beställ multifunktionella kläder från Movesgood.se

I samarbete med Movesgood.se

Movesgood.se är en nytänkande klädesmärke som sätter hållbara kläder på prägeln. Deras koncept är att skapa snygga och komfortabla kläder, som värderar både dig som konsument samt vårt klimat. Alla deras produkter är gjorda av Lyocell Bambu som har många miljömässiga egenskaper. Framställningsprocessen kommer med ytterst få restkemikalier. Dessutom en framställningen av bambun mer resurssnål än bomull. Det går åt mindre vatten för bevattning samt mindre kemikalier för att förebygga skadedjur på växterna.
För mig som ung och studerande är det viktigt att ha kläder jag känner mig bekväm i. Speciellt i dessa coronatider har mjukisbyxor och mysiga sweatshirts varit min ”arbetsutstyrsel” under distansundervisningen. Jag har under den perioden insett hur stor skillnad det är på kläder, och på bra kläder med många funktioner. Under karantänen har klädernas snygghet kanske inte varit det mest nödvändiga kravet. Det har snarare varit bekvämlighet, hur den sitter på mig som under större delen av dagen, sitter stillasittande framför datorn. I detta inlägg har jag därav valt ut fyra favoriter från deras Sweatshirt and Loungewear Collection.

Basic Tank Top

Ett komfortabel Tank Top i simpel design. Tyget består av  mjuk bambu lyocell. Passformen är tight utan att strama åt för mycket om kroppen. Det är i grunden ett vardagligt linne som går att piffa upp, och piffa ner beroende på vid vilket tillfälle du bär den. Det multifunktionella tyget gör även att detta linnet funkar lika bra till aktiv träning. Matcha och missmatcha med jeans, kjol, kostym- eller varför inte träningsbyxor. Precis som alla deras bambubaserade produkter andas materialet och är medveten om din hud samt klimat. Jag personligen drogs till detta linne då jag anser det är den perfekta kombinationen av ett så kallat arbetslinne. Det sitter skönt om kroppen, utan att se slappt eller ut. Detta är ett plagg jag utan tvekan skulle bära under distansundervisningen.

Slim Fit Tights

Dessa leggins har en tight men komfortabel passform. De är lagom tunna och ger dig en känsla av lätthet mot huden. Byxorna är som alla produkter ur sortimentet supermjuka och skonsamma mot kroppen. Designen är enkel och har en skön resår runt midjan som gör att de sitter åt. Av egen erfarenhet är det stor skillnad på leggins och leggins. Dessa fyller alla de krav jag tycker de perfekta paret ska ha. Först och främst är de som redan nämnt supersköna, väldigt snygga på ett ganska ledigt sätt.

 

Oversized Boxy Top

En simpel T-shirt med avslappnad passform. De långa ärmarna bidrar till en modern look. Jag älskar bara den här tröjan! För att vara en basic T-shirt tycker jag den ser väldigt lyxig ut, och gör att man vill den ha den både till vardags, men även till andra lite finare tillfällen. Modellen är designad för att vara stor i storleken vilket jag tycker bidrar ännu mer till den där lediga känslan. Utifrån vad jag kan se på hemsidan samt hur den beskrivs finns det ingen tvekan om att den är riktigt skön! Går helt klart att klä upp med smycken och andra accessoarer för en mer festlig look.

 

Sweatshirt Trousers

Dessa Sweatshirt Trousers ser vid första anblick ut att vara ett par helt vanliga kostymbyxor, men dessa är så mycket mer än bara det. I grunden är dessa ”mjukisbyxor” designade för att skapa en mer lyxig look, något de verkligen lyckats med. Att klä sig lyxigt i denna komfortabla form har aldrig känts så igenkännbart. Det anser jag är ett annat koncept som är ganska innovativt och nytänkande för mode. Och i just  dessa tider anser jag att detta är ett perfekt plagg, som går att bära lika bra framför datorn på arbetsplatsen, som i soffan.

 

Innan jag avslutar det här inlägget vill jag uppmana alla läsare att besöka Movesgood.se för att hitta mer hållbart mode som gör både gott för både dig, och vårt klimat.

Leave a Reply