Böcker:

Böcker är enligt mig en rolig aktivitet som de flesta har nytta av, både gammal som ung. På senare tid har dock tekniken tagit över och ersatt detta. Många barn och ungdomar lägger ner all mer tid framför skärmen istället för att läsa. Därmed går de även miste om en hel del fördelar som just läsandet för med sig. Att tekniken utvecklats i rasande fart har många fördelar men även många nackdelar. Nuförtiden är det till exempel mycket vanligare att se på film, spela TV-spel, eller att använda sociala medier istället för att läsa. Att läsa är nämligen bra för oss av olika anledningar, något som jag här nedanför skriver mer om.

¤ En fördel med att läsa böcker är att det fungerar som hjärngympa, något som i sin tur hjälper hjärnan att hålla sig i form. Hjärnan behöver nämligen anstränga sig betydligt mer när du läser en bok än när du ser en film eller liknande. Förutom ett större ordförråd leder läsning till ett bättre minne. Läser du mindre så behåller du en större hjärnkapacitet i takt med att du åldras.

¤ Att läsa är även ett utmärkt sätt att bli av med stress på.

¤ Det är bra för sömnen att läsa. Enligt många sömnexperter bör vi alla lägga sig och läsa innan vi går och lägger oss, istället för att titta på skärmen vilket leder till att du i nuläget känner dig pigg.

¤ I slutändan leder läsning till att vi blir mer allmänbildade. Många böcker är fyllda av kunskap, som du senare kan dra nytta av.

Leave a Reply