Crosstrainers

I samarbete med crosstrainertest.se skriver jag om varför just denna träningsform är så bra.

Crosstrainers har sedan länge varit populära träningsmaskiner, då inte bara på gym, utan även många svenska hem äger en. eftersom crosstrainers inte bara gör att man kan träna på ett mycket effektivt sätt, utan även på ett skonsamt sätt. Till skillnad från en hel del andra träningsmaskiner, belastar nämligen inte en crosstrainer vare sig dina knän eller leder allt för mycket, vilket är en stor fördel för individen. Du behöver inte oroa dig för ålder eller förmåga, då denna maskin passar så väl den väldigt otränade samt den med skada eller liknande. Du kan anpassa din crosstrainer för önskat motstånd,välj exempelvis ett lätt motstånd,för nybörjaren, till mer ansträngande, om du vill ha en riktig utmaning.

Är du i tankarna på att skaffa dig en egen crosstrainer är du helt klart inne på rätt spår, men det kan vara bra att veta vad som rekommenderas, då utbudet är större som aldrig förr. Det kan kanske vara svårt att veta vilken sort som passar till din träningsform, kropp samt förmåga. Här nedan visas en guide för hur du ska gå tillväga gällande ditt köp av din nya maskin, allt utifrån märke, tillverkare, modell m.m.

Var alltid ärlig gällande hur ofta du kommer att använda din crosstrainer

Det förekommer ofta att nybörjaren överdriver om sin relation till träning. Förutsätt därför att du kommer att träna lite i framtiden. Då kommer du förhoppningsvis bli överraskad när du inser hur kul det är att träna med denna maskin.

Priset är nog en av dom största anledningar till varför folk tvekar till att köpa träningsmaskiner av olika slag. Men om du i grund och botten vet att du är en nybörjare, så krävs det definitivt inte den dyraste och mest avancerade maskinen för att du ska få en bra träning, du kan alltså komma undan med en liten enklare och då billigare crosstrainer istället. Är det däremot så att du tränar ofta och på en högre nivå,så rekommenderas det att köpa en lite dyrare sådan, då det finns en risk att den slits ut på en kort tid annars.

Överdriv även inte på vilken nivå du ligger på

Om ditt intresse ligger på en hobbynivå så behöver du nödvändigtvis inte heller köpa den mest exklusiva crosstrainern, en av dom lite mer billiga räcker då gott och väl för den som inte är lika bra form. Du ska såklart inte heller köpa en utav dom billigaste modellerna när du vet att intresset är av en högre grad, i högt tempo. Detta då crosstrainern kan bli ”överbelastad” av för mycket påfrestning, satsa i det fallet på en mer högkvalitativ istället.

Att sätta en budget i förväg

Är ett bra tips för dig som vill spara tid. Vet du exakt vilken prisklass din framtida crosstrainer får ligga på, så att du får en bättre uppskattning av vilka som skulle kunna vara relevanta. Vet du detta kan du istället ta reda på men konkret fakta om maskinen, för att hitta en som passar till just dina förutsättningar.

Hur stor får den vara?

Fundera på hur stor din maskin får vara baserat på ytan i ditt hem/gym. Förbered dig dock på att de flesta crosstrainer inte är jättesmå trots allt, det finns då en risk att utbudet minskar och att priset på maskinen ökar.

Spelar designen någon roll?

Fundera även på om designen spelar någon roll. Om din maskin i fråga kommer vara placerad någonstans i ditt hem, . Det du säkert kommer att stöta på är att de allra snyggaste maskinerna kostar en hel del mer.

För en mer konkret guide ta och kika in crosstrainertest.se.

Leave a Reply