Drulleförsäkring – En räddare i vardagen

 

Drulleförsäkring.nu är ett företag som vägleder dig i valet av hemförsäkring. På deras hemsida jämför de priset populära hemförsäkringar där drulle ingår, allt för att du ska hitta något som passar dig och dina villkor.

Vad är en drulleförsäkring?

 

En drulleförsäkring gäller när du råkar ut för något som den vanliga hemförsäkringen inte täcker. exempel på situationen där drulleförsäkringen gäller är när du tappar något eller blir bestulen utanför hemmet och liknande. Med andra ord, en drulleförsäkring fungerar på så sätt att den kan täcka vid oförutsägbara olyckshändelser. Trots att drulleförsäkringen täcker många av de olyckor som lätt händer i vardagen, så finns det fall där den inte gör det. Situationer där den INTE gäller är när du exempelvis tappar bort plånboken eller glömmer mobilen på bussen

En drulleförsäkring är alltså en del av din hemförsäkring, och ger dig ersättning i situationer där du är stressad eller har otur. En drulleförsäkring gäller endast i situationer där du personligen orsakat skadan. Syftet med försäkringen är alltså att ge dig bättre skydd i vardagen. Drulleförsäkring används i grunden för att få ersättning vid olyckor som rör din hemförsäkring. Därför rekommenderas det att teckna drulleförsäkring till sin hemförsäkring.

 

En vanlig drulleförsäkring har en självrisk på 1500 kr. Med andra ord får du inte ersättning för olyckan där kostnaden är lägre än denna summa. Så förlita dig inte på alltid på att drulleförsäkringen täcker alla olyckor. Om summan är lägre än 1500 kr, kommer den oftast inte täcka den. Självrisken kan dock variera beroende på vilken försäkringsbolag du valt. Det kan därför vara bra att du kollar upp och jämför vad självrisken är, innan en ny försäkring tecknas. Var förberedd och ta inga förhastade beslut, en bra självrisk är olika från person till person.

 

Med det sagt hör det här ihop med att du självfallet inte får ha sönder dina ägodelar av egen vilja, för att sedan få en ny. Det är trots allt inte så det går till. Om du av någon orsak tar sönder något av egendom så bryter detta mot lagen, och är dessutom straffbart. Var försiktig och ta hand om dina ägodelar, även när du har tecknat en drulleförsäkring.

 

Leave a Reply