En inkomstförsäkring är en trygghet om du blir av med jobbet

Arbetslösheten i Sverige uppgick enligt SCB till 9,4 procent i april och antalet arbetslösa till 521,000 personer.

Ungdomsarbetslösheten var såklart ännu högre. 202,000 ungdomar mellan 15-24 år var arbetslösa i april i år. Det motsvarar 31,2 procent av arbetskraften i min åldersgrupp.

Dags att skaffa sig en inkomstförsäkring

Är du anställd idag kan det vara en god idé att du skaffar dig en inkomstförsäkring. En inkomstförsäkring kan skydda din privatekonomi om du blir uppsagd från din anställning. Om du i värsta fall skulle bli av med ditt arbete kan du få ut en del av din lön i arbetslöshetsersättning genom inkomstförsäkringen. Inkomstförsäkringen täcker upp en del av ditt lönebortfall så att klarar dig bättre ekonomiskt vid en eventuell uppsägning.

Få det bättre ekonomiskt vid en eventuell uppsägning
Få det bättre ekonomiskt vid en eventuell uppsägning med hjälp av en inkomstförsäkring.

Medlem i facket?

Om du idag är medlem i ett fackförbund så kan inkomstförsäkringen ingå för dig som medlem. Det är inte säkert att det sker med automatik, utan det kan vara smart att kolla med ditt fack om det är något som går att välja till. En annan möjlighet är att privat teckna upp sig på en inkomstförsäkring, vilket kan göras hos flera olika försäkringsbolag.

Lär dig mer om inkomstförsäkringar

Inkomstförsakring.se är en gratis guide för dig som kan komma att behöva en inkomstförsäkring. På hemsidan kan du läsa mer om vad inkomstförsäkring är för något. Lär dig mer om de olika inkomstförsäkringar som finns m.m.

Inkomstförsäkring och a-kassa

Räcker det inte med a-kassa kanske du frågar? Nja, en inkomstförsäkring fungerar som ett komplement till din a-kassa. Genom inkomstförsäkringen får du ut en del av det som a-kassan inte täcker vid en eventuell uppsägning från jobbet. Om du tjänar mer än 30,000 kronor/månad så räcker a-kassan inte till för att ge dig något som motsvarar det du tjänade innan uppsägningen. Då behöver du en inkomstförsäkring för att täcka upp inkomstbortfallet.

Innebär trygghet

En inkomstförsäkring kommer att innebära en trygghet för dig. Du kan med en inkomstförsäkring kunna försäkra dig om att du får en godtagbar ersättning under arbetslösheten. Med en inkomstförsäkring kommer du att klara dig ekonomiskt under tiden som du är arbetssökande och tills att du har hittat ett nytt jobb.

Leave a Reply