Ett vitare leende med hjälp av tandblekning

Våra tänder ändrar färg med ålder och får en mörkare/gulare nyans. Hur mycket som dina tänder missfärgas med åldern beror en stor del på vad du har för livsstil och vad du stoppar i dig i form av mat och dryck.

Bra att undvika:

Vissa saker påverkar mer hur mycket dina tänder missfärgas med åren. Här har jag listat ett par saker som kan vara bra att tänka på om du vill ha dina tänder vitare en längre tid.

1. Tobak och snus

Undvik snus och cigaretter om du inte vill ha missfärgade tänder. Dessa är de vanligaste anledningarna när det kommer till att ge missfärgningar på dina tänder. Det finns såklart fler anledningar till att sluta med tobak, men detta är en av dem.

2. Kaffe, te och rödvin

Vissa drycker påverkar också hur mycket dina tänder blir missfärgade över tid. Tre drycker som ger avtryck på dina tänder över tid är kaffe, te och rödvin. Inte helt ovanliga drycker och kaffe är det såklart många som inte kan klara sig utan.

3. Mat och kryddor med starka färger

Slutligen så bör man undvika mat och kryddor med starka färger om man vill undvika missfärgningar på sina tänder.

Hur får jag mina tänder vita igen om de blivit missfärgade?

Hur får jag mina tänder vita igen om de blivit missfärgade?

Man kan göra en egen tandblekning hemma genom att beställa ett tandbleknings kit online. Det fungerar enkelt genom att du penslar eller sprutar ett tandblekningsmedel i en bettskena. Bettskenan sätter du sedan över tänderna och så får den vara kvar i munnen under rekommenderad tid. Man upprepar proceduren under ett antal tillfällen tills man har uppnått den önskade nyansen på sina tänder.

Lär dig mer om tandblekning och läs tester

Tandblekning.nu är en oberoende tandblekningsguide där du kan läsa mer om hur det fungerar att bleka tänderna hemma. De testar olika tandblekningsprodukter för hemmabruk. Gör ett besök hos tandblekning.nu.

vita tänder

Hur fungerar tandblekningsmedlet i tandskenan

Det tandblekningsmedel som man sprutar in i tandskenanoch säkert sätt bryta ner missfärgningarna som uppstått på emaljen.

Medföljande nyanskarta

När man köper ett tandbleknings kit online så är det vanligt (standard) att det följer med en så kallad nyanskarta. Med hjälpa av nyanskartan (som är en liten pappersremsa med färgskalor från vitt till gult) kan du se vilken nyans dina tänder har idag och hur de förändras efter varje behandling. Då kan du enkelt följa hur dina tänder blir vitare och vitare. Smart!

Leave a Reply