Fem anledningar till att skaffa en hemförsäkring som student

I samarbete med Hemförsäkringstudent.nu

Du har kommit in på din drömutbildning och ska nu flytta hemifrån till din första studentlägenhet. En god vän nämner att det är bra att skaffa en hemförsäkring när man har en hyresrätt. Du tycker att det låter som en bra idé men vill först ta reda på vilka anledningar det finns till att skaffa en hemförsäkring som student.

Writing, Pen, Man, Ink, Paper, Pencils, Hands, Fingers

Du surfar ut på nätet och finner sajten Hemförsäkringstudent.nu där du finner massor av hjälpsam information kring hemförsäkring student. För att guida dig till de anledningar jag tycker är viktigast har jag här ställt samman en lista på fem anledningar till att skaffa en hemförsäkring som nybliven student.

Room, Student, Dorm Room

Fem viktiga anledningar:

  • När du är student och har flyttat hemifrån behöver du en egen hemförsäkring. Dina föräldrars hemförsäkringar gäller inte när du flyttar till egen lägenhet, det är därmed ett måste att du nu skaffar dig en egen när du flyttar till ditt eget studentboende.

 

  • Om du råkar ut för inbrott och står där helt pank som nybliven student. Hur ska du täcka över kostnaderna för föremålen som du blivit av med? Det är här hemförsäkringen räddar dig. Vid inbrott ersätts nämligen de föremål som blivit stulna, hemförsäkringen täcker på så sätt dessa.

 

  • Om du råkar ut för brand i din studentlägenhet och soffan och din favoritfåtölj har brunnit upp, då är man verkligen glad att man tecknade den där hemförsäkringen redan första dagen man flyttade in. Vid brand  kan kostnaderna bli höga och därmed påverka dig en lång tid framöver och om du har riktig otur, ge dig skulder för resten av ditt liv. I denna situation är hemförsäkring ett måste.

 

  • Du råkar ut för en liknande situation där en vattenskada har ställt till det i din lägenhet. Kanske står du där med höga kostnader, medans din plånbok är tom. Då är man ju såklart väldigt nöjd att man har skaffat en hemförsäkring.

 

  • Som nybliven student kanske du ger dig ut på en resa till okänt mål, men redan efter halva resan så bryter du benet när du ska gå av tåget. I hemförsäkringen du tecknat ingår det som tur är ett reseskydd. Det hjälper dig att få ersättning för de oväntade utläggen som ditt brutna ben och avbrutna resa innebar.

Student, Typing, Keyboard, Text, Startup, People

Leave a Reply