Fira FN dagen den 24 Oktober

Idag har jag och min skola, Karolinska Gymnasiet haft FN konsert. Den höll till på det nyinvigda Kulturkvarteret i min stad. På konserten uppträdde både ettor, tvåor och treor, alla från de olika inriktningarna i estetprogrammet. Musikerna sjöng vackert i både kör och solo, teatereleverna framförde ett starkt uppträdande, och dansarna dansade vackert. Media och bildeleverna visade även upp sina verk på en stor skärm. I kombination med alla våra estetiska uttryck blev det en fantastisk konsert och jag är väldigt imponerade av alla som var med.

Syftet med konserten var att uppmärksamma FN och de globala målen, och göra elever på skolan mer medvetna om vad som faktiskt pågår i världen. Med vårt starka budskap blev detta väldigt tydligt och bra. Då konserten kretsade kring temat ”klimat” så var alla nummer baserade utifrån detta, något som jag tycker vi alla tolkade väldigt bra. Konferenciererna berättade även om FN dagen, som uppkommer varje år. I år är FN dagen Söndag den 24 Oktober. Med detta inlägg hoppas jag därför att du som läser detta gör som vi på Karro och firar FN!

Leave a Reply