Fördelarna med att träna med hopprep

En riktigt bra träningsform, men rätt så bortglömd är att hoppa hopprep. Många tänker kanske att hoppa hopprep bara är något som man gör när man är liten, på lekplatsen. Men faktum är att hopprepshoppning är bland det bästa du kan göra för att hålla dig i form.

Fördel 1 – Du stärker ditt hjärta, dina lungor och kroppens cirkulationssystem.

Genom att skaffa dig en rutin att hoppa hopprep flera gånger i veckan bygger du upp din kropp. Framförallt stärker du ditt hjärta och dina lungor samt får igång kroppens cirkulationssystem.

Fördel 2 – Enkelt att komma igång.

Hopprepet kan du ha liggandes framme. Kanske hängandes i hallen där du ser det och blir påmind. Enkelt att ta fram och hoppa några minuter på morgonen och känna hur man får energi i hela kroppen. Bra också att hoppa lite rep när man behöver en paus i pluggandet eller jobbet.

Fördel 3 – En billig träningsform.

Som student har man ofta (läs alltid) dåligt med pengar, och absolut inte pengar att lägga på dyra träningsmaskiner. Med ett hopprep får du superbra träning till ett lågt pris, då ett hopprep inte kostar så mycket.

Fördel 4 – Bränner kalorier.

Om du hoppar hopprep i 30 minuter så bränner du runt 400 kalorier. Om ditt mål är att gå ner i vikt så är hopprep en bra övning att ha rutin på.

Fördel 5 – Minskar stressen.

När man hoppar hopprep börjar kroppen att producera endorfiner. Fördelen med endorfiner är att de hjälper oss att slappna. Både stress och oro kan minskas.

Så plocka fram hopprepet och börja hoppa du också!

Kul och nyttigt att hoppa hopprep

Leave a Reply