Försäkra din hund med rätt hundförsäkring

Att försäkra sin hund med hjälp av en hundförsäkring är mycket viktigt. Om din hund blir sjuk eller kanske till och med skadad så är det bra att ha en hundförsäkring. Du slipper därmed stå för hela kostnaden själv och kostnaden hos en veterinär kan bli rätt så hög. Med en hundförsäkring så får du rätt till ersättning när din hund ska undersökas eller vid vård av hunden. Det finns också en hel del tilläggsförsäkringar där du kan utöka försäkringsskyddet utifrån dina behov.

Våran hund Sockan är en livlig liten krabat, full med bus och upptåg. Vi har en hundförsäkring på Sockan och det har gjort att vi har fått tillbaks en del av de utlägg vi har haft när vi har varit tvungna att uppsöka veterinären. Med en försäkring vet du att din kära hund kan få den vård den behöver oavsett vad den skulle råka ut för. Du kan läsa mer om hur det fungerar med hundförsäkring hos Passagens konsumentguide.

Corgi
En försäkrad hund är en glad hund.

Hur fungerar det med självrisk?

Även fast du har en försäkring på din hund som kommer du att få betala en del av dina utlägg hos veterinären. Det kallas självrisk och kan vara lite lurigt att förstå sig på. En hundförsäkring har oftast nämligen både en fast självrisk och en rörlig del. Om vi börjar med den fasta delen så utgörs den av ett fast belopp som du betalar varje gång du och hunden gör ett besök hos veterinären.

När det kommer till den rörliga självrisken så är den satt till en procentuell del av vad kostnaden blir för veterinärbesöket. Om vi tar ett exempel på hundförsäkringar så kanske du betalar 1200 kronor i fast kostnad och 20% i rörlig kostnad på totalbeloppet för veterinärbesöket. Det är smart att jämföra olika hundförsäkringar med varandra för att se hur de skiljer sig åt gällande självrisk. Fundera på vad som blir bäst för dig och hunden – ska du välja en lägre fast självrisk framför en lägre rörlig självrisk? Reglerna kan variera rätt mycket mellan olika försäkringsbolag.

Aldrig kul med tratt för en hund
Det är aldrig kul med tratt när man är hund.

Köpa hundvalp?

Planerar du/ni att köpa en hundvalp? Då ska du i god tid bestämma dig för vilken försäkring du ska välja till din hund. På så sätt kan du teckna en försäkring gäller från dagen då du hämtar valpen. Du får oftast bättre villkor på hundförsäkringen om du tecknar försäkring innan hunden är 4 månader gammal.

Frusen hund
Ibland blir man lite frusen…

Om man köper en äldre hund så kan man ofta välja att ta över den befintliga hundförsäkringen från den tidigare ägaren.

Lycka till med hunden och valet av hundförsäkring!

Leave a Reply