Fotbad:

I samarbete med Letsbuyit.se resonerar jag om fotbad samt alla dess fördelar.

Dagligen påverkas vi människor av den miljö omkring oss. Många sliter med tunga yrken av olika slag där de ständigt befinner sig i ett högt tempo. Andra tillbringar större delen på kontor för sig själva, men även där kan olika faktorer resultera i stress. Det har t.e.x visat sig att korta pauser under arbetspasset har en positiv verkan på koncentrationen. Utöver korta pauser under arbetspasset är det viktigt att ta hand om sig själv, både kropp och själ. Det kanske kan kännas som ödslad tid du lägger ner, men det behöver inte alls vara så komplicerat, tvärtom faktiskt! Det kan vara så enkelt att du ger dig själv en liten spaupplevelse i hemmet, om det här är något som intresserar dig bör du definitivt läsa vidare! Här nedan går jag igenom hur du med hjälp av fotbad och andra mindre produkter kan skaffa dig små stunder som leder till avslappning samt återhämtning.

Vård av fötter:
Den kroppsdel som utsätts för störst belastning under dagarna är fötterna. Då vi stänger in dem i diverse skor såsom klackskor samt tunga arbetsskor så hindrar vi fötterna från att andas ordentligt, detta kan leda till att du från häl till tå känner dig öm i fötterna. Oavsett hur just din vardag ser ut så är det viktigt att du tar hand om dina fötter. Du kommer utsätta dom för en stor belastning många år framöver, och då är det viktigt att de håller. För att orka utöva aktiviteter såsom träna, promenera, leka med barnen m.m behöver fötterna omsorg och kärlek. Just därför är det en bra idé att införskaffa ett fotbad hemma, en smidig produkt som ger resultat.

Ett fotbad med diverse produkter såsom fil, vårdande fotvårdsprodukter, fräscha handdukar kan du skapa dig en upplevelse för dina fötter. Kanske ökar du mysfaktorn med hjälp av levande ljus för en förbättrad upplevelse. Du förtjänar en avkopplande stund för dig själv då och då. Det behöver faktiskt inte vara er komplicerat än såhär.

Fördelar med fotbad:
Fördelarna med ett fotbad är många. Då du stoppar ner fötterna i badet mjukar du upp huden på fötterna. Det kan utan tvivel behövas då fötterna utsätts för många prövningar. Utan vård av fötter drabbas en stor del av torr hud och förhårdnader. Det låter kanske inte så allvarligt, men förhållandena kan bli såpass framträdande att du inte vill visa upp dina fötter utan strumpor och skor. Torr hud kan i sin tur leda till sprickor som kan vara otroligt smärtsamma för dig. Med hjälp av ett fotbad förhindrar du detta, då det är mycket lättare att förhindra än att åtgärda det när det väl dykt upp.

Hur lång tid behövs i badet?
Hur lång tid behövs då för att fötterna ska hinna mjukas upp tillräckligt för att du ska kunna fila dem. Detta är en fråga som kan besvaras på två sätt. Det optimala är att låta fötterna vila i badet i ca en halvtimme, då sker en rejäl uppmjukning och du kan samtidigt passa på att koppa av. Detta kan dock bli tidskrävande om du känner att du inte har tid för det. Om du kan avvara åtminstone en kvart är det ett bättre val än att inte bada fötterna alls. Tänk på att aldrig fila fötterna innan du genomgått behandlingen i badet. Detta kan snarare ge skada än nytta. Då är det bättre att avvakta med fotvården helt, tills du har tid över för ett fotbad.

Glöm inte att kika in Letsbuyit.se för att se utbudet av fotbad!

Leave a Reply