Fin Sockerkaka för alla tillfällen
Som ni säkert inte vet så går jag på Karolinska gymnasiet inriktning bild och formgivning. Vi är en liten klass på cirka tio personer som har bildlektion en gång i veckan. För att ha det lite extra mysigt under dessa timmar har vi ett schema där en två personer bakar något gott til varje bildlektion. Det är en sån enkel grej att göra som gjort bildlektionen till det där lilla extra. Dessutom har det ökat gemenskapen mellan oss.
I tisdags var det min tur och baka. Jag hade inte haft tid att köpa in några ya ingredienser så bestämde mig istället för att baka något lite enklare. En Sockerkaka blev det perfekta bakverket då det inte tar speciellt lång tid. Dessutom hade jag alla ingredienser hemma.
Jag utgick från receptet ur Vår Kok Bok som heter just ”Fin Sockerkaka”.
Du behöver:
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl vatten
Till formen:
- Matfett och ströbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Låt smöret stå framme. Rör ner smör och socker till en porös smet. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Häll i mjölblandningen med vattnet i sockerblandningen och vispa ner i smeten.
- Häll ner i formen.
- Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. (Detta kan variera beroende på ugn)
Den här sockerkakan är fantastisk god i sig men går även att marmorera tillsammans med kakao, då blir det en tigerkaka.
Leave a Reply