Hälsokontroller via blodprov – så gör du

Det är inte alltid man har full koll på hur det står till med hälsan. Då kan det vara en god idé att göra en hälsokontroll med hjälp av ett blodprov. Blodet i din kropp berättar en hel del om hur du mår och genom att mäta och analysera dina värden kan läkare berätta vad du kan göra för förändringar för att må bättre än idag. information om hur dina blodvärden ser ut får du genom att göra en hälsokontroll med hjälp av ett enkelt blodprov. Det är smidigt att kunna både beställa hälsoundersökningen och få provsvaret online utan att behöva besöka en läkare.

Så här går gör du en hälsokontroll via blodprov

Först går du in på Medisera.se och beställer hälsoundersökningen. Tre av de populäraste är Hälsokontroll Bas, Hälsokontroll Mellan och Hälsokontroll Stor. Så fort du har gjort din beställning kan du ta själva blodprovet via drop-in på över 100 provtagningsställen runt om i Sverige.

Sedan väntar du och inom 2-6 dagar så kommer du att få du ett läkar-kommenterat provsvar online. Du får ett SMS och e-post om att provsvaret är redo att ta del av. Du loggar in på ”Min Journal” via Bank-ID på Medisera.se och läser vad läkaren har skrivit samt får tillgång till alla dina värden från blodprovet.

Följ upp dina blodvärden under tid

Att kontrollera din hälsa genom att göra hälsoundersökningar är en god investering. Genom att följa upp dina värden under en lång tid kan du se om din livsstil medför några hälsorisker. Kanske har du några ovanliga blodvärden. Genom att göra en hälsokontroll via blodprov kan du upptäcka om din kost är hälsosam eller inte.

Genom att göra en undersökning av din hälsa kan du snabbt och enkelt få all information om exempelvis vilka mineraler och ämnen som du har brist på. Då kan du optimera din kost och livsstil för att må så bra som bara är möjligt.

Besök medisera.se för att göra en hälsokontroll via blodprov!

Leave a Reply