Hemmagjord örtdressing
Här nedan tipsar jag om en favorit i repris som jag under den senaste tiden har njutit av. Dressingen fungerar såväl till mört kött såsom kalkon och rostbiff, fisk eller varför inte till en fräsch sallad? Den går även utmärkt att variera med kryddor utifrån vilken av dessa du väljer. Såsen är i högsta grad enkel och kräver inga som helst förkunskaper i köket, bara att röra ihop i mindre kopp och hälla över maten. Hoppas den ska smaka!
(För ca 2 portioner)
Du behöver:
¤ 2 msk olivolja
¤ ca 1 msk sesamolja (beroende på hur stark du vill ha den)
¤ ca 1/2 tsk socker (beroende på hur söt du vill ha den)
¤ en skvätt citronarom
¤ franska örter/dill beroende på vad den ska serveras till
¤ salt och peppar
Gör så här:
Rör ihop ovanstående ingredienser i en mindre kopp och rör om, ringla över maten och avnjut!
Leave a Reply