Hemmagjord pastasås:
Tillagning:
Ca 1 timme
( 2 portioner)
Du behöver:
5 dl Matlagningsgrädde
1 st Paprika (röd)
1 paket skivad Kalkon
Ca ⅓ Purjolök
1 st Vitlöksklyfta
¼ Grönsaksbuljong
Salt
Svartpeppar
Franska örter
Pasta:
4 dl Fusilli (Glutenfria)
2 l Vatten
Alternativa tillbehör:
Körsbärstomater
Ruccola
Slutgiltig kostnad för maträtt: 56 kr (28 kr per person)
Förberedelser:
Tvätta händerna.
Se till att du har en rengjord arbetsyta framför dig.
Ta fram ovanstående ingredienser.
Gör så här:
1. Häll i matlagningsgrädden i en stekpanna, låt sjuda på en låg temperatur. Tillsätt salt, svartpeppar, franska örter samt grönsaksbuljongen i såsen. Detta är grunden för din sås.
2. Skölj paprikan och finhacka den i små kvadrater. Tillsätt den sedan i såsen och rör om.
3. Skär kalkonen i små kvadrater. Tillsätt i såsen och rör om.
4. Skölj purjolöken.
Skär den sedan i mindre bitar. Tillsätt i såsen, rör om.
5. Pressa vitlöksklyftan med hjälp av en vitlökspress. Tillsätt i såsen, rör om.
6. (Pasta) Häll upp ca 2 l vatten i en kastrull. Låt koka upp.
7. Tillsätt pastan. Salta på efter önskad sälta.
8. Sätt en timer på ca 10 min. (Kan variera beroende på hur du vill ha din pasta)
9. Se till att pastan är färdig innan du häller ut vattnet.
Servera!
Leave a Reply