Hemmaspa – tips och idéer

Det är inte nödvändigt att åka i väg över helgen när du vill koppla av medan du genomgår olika spabehandlingar. Det kan naturligtvis vara trevligt att byta miljö, men det är inte nödvändigt. Du kan göra i ordning ett hemmaspa. Det behöver inte vara vare sig dyrt eller komplicerat.

Några idéer som är lätta att genomföra

För att du ska kunna ställa i ordning ett hemmaspa där du verkligen kan koppla av är det viktigt att omgivningarna är de rätta. Du behöver naturligtvis inte bygga om hemma, eller göra några stora förändringar. Däremot behöver du se till att det går att släcka lamporna och tända ljus. Kanske vill du ha några doftljus så att du kan låta dofterna bidra till avkopplingen. Du bör också se till att det går att spela avslappnande musik. Det kan du naturligtvis göra med hjälp av en spellista på din mobiltelefon om du vill. Mer komplicerat behöver det inte vara.

Ta hand om dina fötter

En behandling som bidrar till avkoppling och som samtidigt gör stor nytta, är ett fotbad. Fötterna lägger många meter, ofta flera kilometer och ibland till och med mil bakom sig varje dag. Det gör att de förtjänar omsorg och omtanke. Sätt därför ned fötterna i ett behagligt fotbad, med lagom varmt vatten. Det finns gott om eteriska oljor som kan bidra med en energigivande och läkande effekt. Fundera över vilken effekt du vill ha, och välj olja baserat på vad du kommer fram till. När fötterna har fått sitt bad och är rena kan du fila dem, för att sedan smörja in dem med en bra fotvårdsprodukt.

Bidra till cellförnyelse

Det är naturligtvis inte bara fötterna du bör ta hand om. I ditt hemmaspa är det en god idé att se till resten av hudens behov också. Ta ett bad och använd en bra produkt som fungerar bra när du genomför en body scrub. Genom att skrubba bort hudens döda celler bidrar du till att nya celler kan bildas. Det gör att huden kan återfå sin lyster och spänst. Det gör helt enkelt att huden ser fräschare ut. Det här är inget du behöver göra varje dag, men någon gång då och då kan det vara nyttigt att belöna dig själv med en sådan behandling. Det finns gott om bra hudvårdsprodukter som du kan använda för att ge din hud de allra bästa förutsättningar och bästa tänkbara omsorg.

Ta hand om ditt hår

Ett hemmaspa kan inte bara användas när du vill ta hand om kroppen i allmänhet och huden i synnerhet. Du kan med fördel även ta hand om ditt hår. Det är ganska vanligt att håret tappar sin lyster och blir torrt och trassligt. Då är det dags att göra något åt det. Du kanske har hört det tidigare, och om inte så är det bra att du får veta nu, att tillförsel av fukt är absolut nödvändig för att ge håret sin lyster tillbaka. Ta dig tid att göra en ordentlig hårinpackning. Genom att förse håret med en riktig fuktbomb kan du se stor skillnad efter bara några tillfällen.

Leave a Reply