Jämför elavtal online

I dagens samhälle är elen en naturlig del av vår vardag. Vi är beroende av den. Ska du exempelvis flytta till en ny bostad är det viktigt att du väljer vilket elavtal du vill teckna. I en djungel av bolag finns det mängder av elavtal, alla med olika fördelar. Idag finns det över 150 olika elhandelsbolag runtom i Sverige som erbjuder en mängd olika avtalstyper, rabatter och villkor. Som tur är finns det hjälp att få. När du jämför elavtal på Elavtaldirekt.se får du hjälp med urvalsprocessen. Där inkluderas de viktigaste faktorerna i varje elavtal såsom lågt påslag, nykundsrabatt, miljömärkt el och huruvida kunden är nöjd. Här nedan tipsar jag om vad du ska tänka på när du väljer elavtal. Vilka faktorer som bör spela in för att du ska teckna ett så bra elavtal som möjligt. 

Fast eller rörligt elavtal

Med ett rörligt elpris varierar din kostnad för elen beroende på hur mycket el du förbrukar. Detta är en stor skillnad mot ett fast elpris som är oberoende av hur mycket el du använder.  Om du vill hålla koll på dina utgifter är ett fast pris ingen dum idé. Rörligt pris däremot är billigare på lång sikt men utgifterna läggs lätt på hög och når en högre summa.

Var noga med Bindningstider och Uppsägningstid

Villkoren är det som avgör hur bra ett elbolag är. Oftast har alla elavtal en bindningstid att förhålla sig till. Har du en bindningstid kan du i vissa fall vara tvungen att betala ytterligare en summa om du skulle vilja byta elavtal alternativt säga upp det.

På förstasidan möts du av ett antal olika lämpliga elhandelsbolag. Under dessa listas olika avtalsformer samt andra avgörande villkor såsom bindningstid och uppsägningstid. Framför allt är det viktigt att kolla vad månadskostnaden är. Till höger kan du även se omdömen från bolaget och vad deras vision är. När du hittat ett bolag som passar den typ du söker då kan du klicka dig vidare på se ditt elpris för att komma till bolagets hemsida. Svårare än så behöver det inte vara med denna funktion! Så vad väntar du på? Teckna ditt elavtal idag!

Leave a Reply