Tjänsten som gör sökandet efter arbete lättare

Är du arbetslös? Eller letar efter en tjänst som kan ge dig en kickstart ute på arbetsmarknaden. Om så är fallet tycker jag du ska fortsätta läsa. Jobfind sverige är en ny aktör som har fokus att bidra till individers anställning, utbildning och samhällsutveckling. Bakom namnet ligger ett företag som jobbar med att erbjuda ett individuellt stöd för den arbetssökande. Med ett gott kontaktnät och handledare som har god kunskap inom arbete och utbildning så får varje person skräddarsydd vägledning.

Rusta och Matcha

Rusta och Matcha är ett individanpassad tjänst hos Jobfind. Kundvalet är till för dig som behöver vägledning i ditt jobb- eller studiesökande. Med den här tjänsten kan du som är inskriven på arbetsförmedlingen få hjälp med att hitta jobb. På detta vis kan du med hjälp av Jobfind hitta ett jobb som passar dig och även se på möjligheten till vidareutbildning. För att påbörja din resa bokar du in ett möte på ett kontor nära dig och siktar vidare mot dina mål och möjligheter. Förhoppningen med denna tjänsten är att du som kund ska hitta ett arbete/utbildning som du brinner för. Dessutom ska du känna dig trygg i att vara ute på arbetsmarknaden och att du nått nästa steg i livet.

Med tjänsten får du hjälp med många saker. Bland annat hjälp med hur du skriver ett cv samt tips på vad du ska göra när du kallas till arbetsintervju. När du bokar in dig för ett möte ges du rätt förutsättningar och stöd att hitta ett arbete, och även bredda ditt nät av kontakter. Du får coaching och motiverande feedback för att du skall växa in i din roll och känna dig trygg ute på arbetsmarknaden. För att få hjälp måste du vara registrerad som arbetssökande hos arbetsförmedlingen. Du måste även vara godkänd för att detta ska gälla. Är du ny i Sverige och inte pratar svenska har du tillgång till tolk på ditt eget språk.

Leave a Reply