Knep som skapar lyxkänsla hemma

Du behöver inte åka i väg till en annan stad och bo på hotell för att få uppleva lyxkänsla. Du kan helt enkelt se till att skapa lyxkänsla i ditt eget hem. I långa loppet blir det en ekonomiskt god lösning, och det gör också att du kan njuta av lyxen hela tiden, vilket naturligtvis är väldigt positivt. Nyfiken på hur du kan gå till väga? Då rekommenderar jag att du läser vidare, för att ta del av mina enkla tips.

Rätt sängkläder är första steget

Det första steget att ta är inte stort, men det ger stor effekt. Byt sängkläder. Och nu menar jag inte bara att du ska slänga de du nyss använde i tvätten och använda några av de gamla du har liggande i linneskåpet. Nej, jag menar att du ska ge dig ut på shoppingrunda och införskaffa nya bäddset. Välj ut påslakan och örngott som ger en känsla av fräschhet och lyx. Fundera över hur sängkläderna brukar se ut och kännas när du sover på ett riktigt fint hotell och utgå från det när du väljer utseende och material. Det kanske låter som en bagatell, men faktum är att sängkläderna har större betydelse än du kanske anar. Tänk också på att det är värt att investera i god kvalitet. Bra sängkläder håller sig fräscha och fina länge, och de är behagliga att sova i.

Duka fint och använd duk

Något annat enkelt som verkligen kan bidra med en lyxig känsla är ett vackert dukat bord. Lägg på en fin duk, kanske en linneduk om du tycker om sådana. Rensa ur köksskåpen och behåll bara det porslin du tycker är vackert och som även är praktiskt. Ta dig tid att verkligen duka fint. Det kommer få såväl frukosten som familjemiddagen att kännas bättre.

Duka fint hemma

Lyxen kan ligga i detaljerna

Du behöver inte slänga ut alla möbler och byta ut dem mot dyra designmöbler för att få lyxkänsla i ditt hem. Du kan i stället låta lyxen ligga i detaljerna. Placera ut vackra plädar som ger en känsla av exklusivitet där det passar. Kanske kan en sådan piffa upp soffan, och kanske även uterummet. Servera lemonaden ur en kanna som utstrålar lyx och placera ut snittblommor i exklusiva vaser. Du behöver inte alls byta ut så stora delar av ditt bohag, men investera i några få klassiska stilrena inredningsdetaljer som snabbt kan höja helhetsintrycket. Svårare behöver det inte vara.

Tänk på gardinerna

Ett annat tips är att lägga fokus på gardinerna. Om du ser framför dig hur det ser ut när du kliver in i ett lyxigt hotellrum så ser du förmodligen luftiga gardiner som sträcker sig från tak till golv. Det kan skapa en luftig, exklusiv känsla och det är mycket troligt att det är en sådan känsla du är ute efter att skapa även i hemmet. Hämta inspiration från detta och välj ut riktigt vackra gardiner som höjer helheten, och kombinera gärna med vackra mattor i de rum där det passar. Du kommer bli förvånad över hur stor skillnad sådana detaljer kan göra.

Leave a Reply