Kortspel för tre personer eller fler

Kortspel är ett av de bästa sätten att samla familj och vänner för en kväll av underhållning. Oavsett om du är en erfaren kortspelare eller en nybörjare, ett bra kortspel för tre eller fler personer håller gästerna underhållna och involverade.

Spel som Bridge, Rummy och Canasta är alla populära kortspel för fler än tre personer. Bridge är ett av de mest populära kortspelen för fyra personer. Det är ett strategiskt spel som kräver att spelarna bygger kunskap och förståelse för korten som de har. Spelarna får fyra händer och måste sedan samarbeta för att bestämma vilka kombinationer som är bäst för dem. Här nedan kommer jag tipsa om ett antal olika sorters kortspel som du kan spela tillsammans med dina vänner. För ännu fler bra tips över roliga kortspel för tre personer kan du besöka roligakortspel.se.

  • Rummy är en annan ett populärt kortspel för mer än tre personer. Det är ett spel som involverar att samla upp och lägga ner kort. Spelarna får fyra händer och måste sedan samarbeta för att skapa kombinationer av tre eller fler kort av samma värde. För att vinna ett spel måste du vara den första att samla upp alla dina kort.
  • Canasta är ett annat kortspel som är populärt för tre eller fler personer. Det är ett strategiskt spel som involverar att samla upp och lägga ner kort. Spelarna får fyra händer och måste sedan samarbeta för att skapa kombinationer av fyra eller fler kort av samma värde. För att vinna ett spel måste du vara den första att samla upp alla dina kort.
  • Poker är ett annat populärt kortspel för tre eller fler personer. Det är ett spel som involverar att bygga upp kombinationer av kort och att ställa in insatser för att vinna. Spelarna måste samarbeta för att bestämma vilka kombinationer som är bäst för dem och vilka kombinationer som är bäst för motståndarna. För att vinna ett spel måste du vara den första att samla upp alla dina kort.

Spela kort med vännerna.

Finns i sjön – ett enkelt favoritspel

För de som är nya på kortspel finns det också en mängd enkla kortspel som kan spelas med tre eller fler personer. Ett sådant spel är Finns i sjön. Det är ett enkelt spel som innebär att varje spelare får sju kort var till att börja med. Resten av kortleken lägger man på bordet med baksidan upp, sprider ut dessa i formen av en ”sjö”. Varje spelare får sedan i tur och ordning fråga sina medspelare om de har ett kort som man själv saknar, exempelvis: ”-Har du några 9:or?” eller ”-Har du några knektar?”. Om den tillfrågade har kortet som efterfrågas så måste de ge dessa till dig, men om spelaren inte har kortet/korten så säger han: ”Nej, finns i sjön.” Sedan fortsätter man tills att alla korten är slut och då räknar man ihop vem som har fått fatt på flest kombinationer (dvs alla ess, alla två:or osv).

För de som föredrar att spela kortspel som involverar mer tänkande är det populära kortspelet Skitgubbe ett bra alternativ. Det är ett strategiskt spel som involverar att samla upp och lägga ner kort. Spelarna får fyra händer och måste sedan samarbeta för att skapa kombinationer av fyra eller fler kort av samma värde. För att vinna ett spel måste du vara den första att samla upp alla dina kort.

Oavsett vilket kortspel du väljer att spela, är det alltid viktigt att ha roligt och ha kul samtidigt som du lär dig nya spel. För att göra det ännu roligare kan du försöka ta upp nya kortspel med dina familj och vänner. På så sätt kan du testa nya kortspel och samtidigt ha det roligt tillsammans.

Leave a Reply