Kosttillskotten varje vegetarian och vegan bör ha i hemmet

 

 

Idag är det allt fler som väljer att helt och hållet vara vegetarian eller vegan. Det är också många som väljer en kost där de endast äter kött fåtal dagar i veckan och till större del har vegetariska eller veganska produkter och alternativ. Många frågar sig om de som vegetarian eller vegan får i sig alla de vitaminer och mineral som behövs och till större delen får man det, men det finns en del kosttillskott som är bra att ha hemma i skåpet. Hos Topformula.se hittar du kosttillskotten du behöver till riktigt låga priser och fri frakt. Besök dem idag. Här har jag listat några viktiga vitaminer för dig som är vegetarian: Vitaminet för alla vegetarianer och veganer – vitamin B12 Vitamin B12 är troligen den viktigaste av vitaminerna att ha hemma för dig som är vegetarian eller vegan. Denna vitamin fås främst från animaliska produkter och är därmed svår att få i sig vid en vegetarisk eller vegansk kost.

 

Vitamin B12 ser till att immunsystemet och nervsystemet fungerar som det ska och att röda blodkroppar bildas. Det minskar också trötthet och utmattning, vilket kan vara ett symptom som visar sig om man fått i sig för lite av vitaminet. Fås en allvarligare brist på vitamin B12 kan det visa sig genom besvär på nervsystemet i form av stickningar eller domningar. Det kan också ge blodbrist, som vanligen kan ge sprickor i mungiporna. Säkra upp dig med flera B-vitamin genom B-komplex Det finns ytterligare ett tiotal B-vitaminer som är lika viktiga att ha hemma som B12. Bland annat handlar det om vitamin B6, riboflavin (vitamin B2), folat och biotin. Även dessa fås främst genom animalisk kost.

 

B12 från Topformulas sortiment

 

Precis som B12 bidrar de flesta av de till ett fungerande immun- och nervsystem samt att minska trötthet. Biotin och riboflavin hjälper även till att bibehålla normalt hår, hud och naglar. Superviktigt att få sig tillräckligt med järn + vitamin C Ytterligare en vitamin som kan vara svår att få i sig genom en vegetarisk eller vegansk kost är järn. Denna vitamin finns i vissa vegetabiliska livsmedel så som frön och nötter, men till störst del i inälvs- och blodmat samt köttprodukter, fisk och skaldjur. Vid intag av järn via kosttillskott är C-vitamin tillsatt för att förbättra kroppens upptag av vitaminet. Järnets funktion är bland annat att bidra till bildning av röda blodkroppar och hemoglobin. Det minskar även trötthet, bidrar till normal energiomsättning samt en normal syretransport i kroppen. Järnbrist drabbar speciellt kvinnor i fertil ålder eller som är gravida, men kan även fås för andra. Det kan visa sig bland annat i form av trötthet, yrsel eller svårighet att koncentrera sig.

 

Multivitamin kvinna från Topformulas sortiment

 

Jag hoppas nu att nu att du som läser detta fått en bra inblick i vilka kosttillskott som är bra för just dig som vegetarian och vegan. För mer information, besök gärna Topformula.se

Leave a Reply