Läskande jordgubbsbål med lime och mynta

I lördags firade vi Pappa som snart fyller hela 50 år. Vi bestämde oss tidigt att bjuda på mat, tårta och god dryck. En av de drycker vi bjöd på under kvällen var denna läskande jordgubbsbål med lime och mynta! Bålen är lätt att tillverka och kräver inga som helst förkunskaper, bara att hacka, hälla i och njuta! Detta recept kommer från Tasteline.com och är för 20 glas.

Du behöver:

  • 1 l jordgubbssaft
  • 3 l Loka Crush Jordgubb
  • 500 gram färska jordgubbar
  • 2 st lime
  • 2 kruka(or) färsk mynta

Så gör du:

  • 1. Blanda jordgubbssaften med vatten enligt instruktioner och häll i en stor skål (”bålskål”)
  • 2. Tillsätt Loka Crush, jordgubbar och saften från 1 lime i skålen. Blanda runt.
  • 3. Skär den andra limen i skivor och lägg i bålen. Fördela myntabladen i bålen. Tillsätt eventuellt is för svalka i den heta sommarvärmen.
  • 4. Häll upp bålen i glas och servera!

Leave a Reply