Lista över goda gärningar som du kan göra

Att hjälpa andra med goda gärningar kan faktiskt vara bra för dig tillika ditt välmående. Dessutom kommer det sannolikt att få dig att utvecklas som person samt ge dig andra perspektiv som du kan ha nytta av i livet. Så vad kan du göra för saker som inkluderas av goda gärningar? Nedan har jag skapat en lista som kan ge dig vägledning om vad du kan göra i form av goda gärningar, läs vidare för att ta del av dem.

Prova några slumpmässiga handlingar av vänlighet

Det krävs inte mycket för lite vänlighet, en liten sak kan göra så mycket för någon annan. Exempel på detta kan vara hålla dörren för personer bakom dig, hjälpa en äldre person genom att erbjuda hjälp av olika slag. Ge upp din plats på bussen till en äldre, fysiskt handikappad eller gravid person med flera.


Hjälp en äldre person

Bli volontär

Jobba som volontär, det finns flertalet olika hjälporganisationer som gärna tar emot nya volontärer. Det finns gott om valmöjligheter om du skulle vilja testa på volontärarbeten, kanske något du brinner något extra för eller något du känner är meningsfullt för dig. Att vara volontär är ett ypperligt tillfälle att utveckla en känsla av tacksamhet.

Sprid kärlek

Sprida kärlek kan göras med små medel som att le mot någon eller ge en komplimang. Eller berätta för en vän eller familjemedlem att du älskar dem. I dagens hektiska samhälle kan det vara lätt att glömma en enkel sak som sådan. Du kan till och med förlåta någon som skadat dig i det förflutna, detta kommer sannolikt att få dig att gå vidare till ett bättre välmående tillika göra att du har enklare att sprida kärlek av olika slag.

Donera mat eller kläder

Köp en påse med matvaror, saker du vanligtvis skulle köpa till dig själv och ge det till någon som verkligen behöver det. Det kan vara en bostadslös person eller ett härbärge som verkligen skulle uppskatta lite mat. Andra ting du kan göra är att donera dina begagnade kläder eller prylar till behövande genom organisationer som jobbar för välgörenhet.

Jourhem för behövande djur

Om du har ett husdjursvänligt hem kan du exempelvis ta hand om en hund som verkligen behöver hjälp och är i behov av tak över huvudet. Jourhemmet är ditt hem, där du tar hand om det hemlösa djuret genom att vårda det som ditt eget. Det kan vara allt från några dagar till en längre period beroende på när ett nytt hem har hittats till djuret. En löpande dialog med organisationer förs också. Där uppdateringar av djurens framsteg och liknande diskuteras.


Jourhem för behövande djur

Hjälp din granne

När du är ute och skottar din uppfart, varför inte skotta grannens uppfart också? Det är bra motion såväl som en god gärning. Andra ting som grannen sannolikt skulle uppskatta, speciellt om de är gamla och har hund, fråga om lov att gå ut med deras hund. Eller du kanske vill laga nån god mat och bjuda över grannen för en måltid.

Avslutningsvis, glöm inte att ta hand om dig själv också, eftersom allt börjar med dig själv. Unna dig exempelvis mat på din favoritrestaurang, massage av nått slag, spa, återhämtning, sånt som du mår bra av.

Leave a Reply