Människans bäste vän och vad det innebär

I samarbete med hundförsakring.se

Min erfarenhet av hund:

Sedan jag var fyra år gammal har jag varit i kontakt med hund. Vår dåvarande hund Citrus, världens finaste Eurasier kom in i våra liv och fyllde oss med glädje i elva år. Under de elva åren fick jag lära mig vad det innebar att ha hund, och hur lätt man faller för dem. Men som alla vet så varar inte livet för evigt och tiden var inne för lilla Citrus att somna in. Hon levde ett underbart liv fyllt med långa promenader i skogen, gosiga kvällar i sängen, lek med boll, frisbee och dragleksak! Det var minst sagt underbart och att hon nu inte finns i våra liv är minst sagt en saknad. Tiden efter hennes bortgång har fått mig att reflektera över hur att leva med en hund blir en livsstil från den dagen du hämtar hem din kamrat. Jag kan inte minnas tiden utan hund och därför är jag nu lämnad med ett hål inom mig, något som saknas. Hundar är en av mina stora passioner i livet, så att nu inte ha en vid min sida är som att vara hundägare utan hund.

Men livet kommer med nya överraskningar och nya minnen som väntar för framtiden. Vi är nu i väntan av en Welsh Corgi Pembroke, som vi kommer välkomna till familjen med öppna armar. Känslan av att vi snart ska få uppleva ”valplyckan” igen är obeskrivlig och jag kan knappt bärga mig! Vi kommer att utveckla nya erfarenheter i och med den nya rasen, men jag är säker att det kommer att gå galant! Valpen kommer uppfostras väl och få ett lika bra liv som vår tidigare hund fick. Här nedan berättar jag mer dina skyldigheter/rättigheter som hundägare och hur du förgyller ditt liv med hund på bästa sätt!

Att äga en hund:

Människans bäste vän, är ett kännetecken som ofta förknippas till just hunden. Att äga en hund innebär ett livslångt omhändertagande, ansvar och kärlek. Det handlar lika mycket om att ta emot kärlek som att ge till hunden. Så länge du klarar av dessa och nedanstående kriterier finns det ingen tvekan om att du och din kamrat kommer få en varaktig vänskap!

Ekonomi och hundägande:

Som hundägare behöver du vara medveten om dina rättigheter och skyldigheter. Innan du skaffar hund bör du ha översikt för din ekonomi, detta är en förutsättning för att du ska kunna ta hand om en hund. Genom genomgående koll av ekonomi kan du garantera att du har den budget som krävs för en livsstil som denna.

Försäkra din hund:

Att försäkra din hund är en nödvändighet för både hunden samt du som hundägare. Med hjälp av en hundförsäkring kan du ge din hund bästa möjliga vård utan att förhindras av ekonomiska skäl. En hundförsäkring fungerar som ett skydd vid eventuell sjukdom eller skada och ersätter kostnader för all typ av vård av din hund.

Leave a Reply