Ny stil i badrummet med en ny badrumsmatta

Förändring förnöjer. Har du hört det gamla talesättet? Och visst stämmer det. Det finns många tillfällen när en liten förändring kan göra stor skillnad. Det är ju inte helt ovanligt att vi, på våren, känner att det behövs lite nya kläder, eller en ny blomma, för att vi ska få känna att vi rensar ut efter vintern och börjar på nytt. Och även hemma behövs det då och då lite förändring. Vi möblerar om, flyttar några tavlor eller hänger upp nya gardiner. Inga stora åtgärder, men ändå något som ger den där efterlängtade känslan av nytt och fräscht.

För ett vackert och trivsamt hem

Målet med inredningen är ju att skapa ett så vackert och trivsamt hem som möjligt, och det gör vi på många olika sätt. Det finns massor av olika inredningsstilar att hämta inspiration från, men man kan naturligtvis också blanda och mixa för att skapa sin helt egen unika stil. Personlighet är viktigt i inredningen för att det verkligen ska bli ett inbjudande och trivsamt hem och inte en miljö som är en kopia av någon annan. Personlighet kan man skapa även om man låter sig inspireras av andra, så länge man tillför inslag man valt helt efter egen smak.

Men, badrummet då? Hur skapar man en ny och fräsch känsla i detta rum, som är lite speciellt eftersom det sällan innehåller möbler och inredningsdetaljer som kan flyttas om. Det absolut enklaste sättet att få en förändring i badrummet är att börja med badrumsmattorna. Kasta ut den gamla trista mattan och lägg in en ny, läcker matta. Ibland behövs faktiskt inte mer. Titta på det enorma utbudet av badrumsmattor här, på nätet, och välj en som kan ge ditt badrum ett lyft. Och här kan du verkligen göra ett personligt val som sätter din prägel på badrummet. Det finns mattor för alla smaker och stilar, allt från eleganta enfärgade mattor till badrumsmattor med färgglada motiv av delfiner, pingviner och dödskallar.

Sätt din egen stil i badrummet

Tack vare det enormt breda utbudet får alla chansen att skapa sin egen stämning i badrummet. Och tänk på att möbler och pynt inte på något sätt är bannlyst i badrummet. Har du plats kan den slitna pallen från loppisen vara just den detalj som behövs för att göra ditt badrum personligt och mysigt. En pall med underbar patina, som använts i åratal, och som kan användas både som sittplats och dekoration i ditt badrum. Några levande ljus eller en bukett doftande blommor kan bli den detalj som sätter pricken över i.

Badrumsmattan är den inredningsdetalj som sätter stilen. Med en mjuk och varm matta på det annars hårda och kalla golvet, som badrumsgolv oftast är, får du en ombonad och inbjudande känsla i badrummet. Det blir en upplevelse att komma in, både för dig och för dina gäster, en inbjudande känsla som smittar av sig på hela lägenheten. Välj en stor mjuk matta om du har plats, eller en mindre matta i en form som passar det trånga badrummet. Utbudet innehåller något för alla, hur badrummet än ser ut.

Leave a Reply