Nya målningar

 

Här nedan visar jag upp några av mina senaste akvareller, hoppas du gillar dem!

Mindre guldvinge:

Denna minimalistiska akvarell är en utav mina favoriter i denna samling. Den orangea fjärilen vars ljus reflekteras på de vita blommorna tycker jag blev en fin detalj som tillför mer färg till målningen. Jag valde att behålla blommorna relativt neutralt då jag ville att fjärilen skulle stå i centrum. Bilden är tagen med hjälp av min Canon systemkamera. Jag tycker jag lyckades med att få till djupet som fanns med på orginalbilden.

 

Fyrfläckad trollslända:

Även denna målning är tagen av min egen systemkamera under jakten på fina trollsländor! Bilden togs då jag under en utflykt satt stilla i min ensamhet då den fyrfläckade trollslända satte sig på toppen av ett gammalt träd. Med förutsättning av att aldrig tidigare målat en trollslända är jag i helhet nöjd med resultatet! Till vingarna använde jag mig av flytande ”guash” (ett gummiliknande medel som torkar medans du målar) Efter att jag målat kroppen samt ”stubben” målade jag bakgrunden ovanpå denna. När bakgrunden hade torkat använde jag tummen för att ta bort ”guashen” och fick då fram dessa vita mönster på vingarna.

 

Getter:

Att lyckas med getternas uppbyggnaden var en utmaning i denna akvarell, men efter ett antal försök tycker jag att jag lyckades! Motivet säger sig självt, getterna är fokuset, men jag tycker även att blomningarna i förgrunden samt gräset i bakgrunden förstärker getterna!

 

Tofsvipa:

I denna målning fick jag verkligen utmana mig själv. Jag bestämde mig nämligen för att inte gå in på alltför mycket detaljer, för att få till ett flöde i tavlan. Jag tycker att jag gjorde ett bra jobb, även då det var ett stressigt moment att göra speciellt förgrunden samt vattnet utan att färgen hann torka. jag använde mig av relativt dova färger för att matcha tofsvipan. Jag måste säga att denna är en favorit och detta är ett sätt att måla som jag kommer fortsätta med!

 

Enkelbeckasin:

I ett hav av sjögräs står denna enkelbeckasin och filosoferar! Efter att ha gjort om denna målning tycker jag att jag fick till det här ”flödet” som jag skrev om på förra målningen. För att inte addera alltför många detaljer och låta fågeln stå för sig själv lätt jag vattnet i bakgrunden vara. Till sist målade jag hans fötter som man ser sticker upp från ”havet”.

 

Tranor:

Tranorna talar verkligen för sig själva i denna målning. Orginalbilden skiljer sig en del från denna akvarell och jag bestämde mig därmed för att tona ner den och hålla sig enkel. Det som jag tycker gör denna bilden är alla skuggor och kontraster, utan dessa hade bilden blivit platt och inte alls lika rolig.

Leave a Reply