Öva inför nästa högskoleprov

Jag har planer på att direkt efter gymnasiet studera vidare på högskola eller universitet. Här i Örebro har vi ett universitet som jag var och besökte nyligen då skolan hade lagt ett av våra prov i matematik på universitets tentasal. Vad jag kommer att studera på universitet har jag inte bestämt ännu, men en god start kan vara att skriva högskoleprovet så att man får behörighet att söka in till de utbildningar man vill gå.

Hur många börjar plugga på högskolan direkt efter gymnasiet?

Statistik från Universitetskanslersämbetet (hösten 2019) visar att 28% av alla 19-åriga kvinnor i Sverige sökte till högskola/universitet direkt efter gymnasiet. För det de 19-åriga männen var siffran 20%. Man kan säga att nästan var fjärde person sökte direkt till högskolan efter studenten.

Varför ska man skriva högskoleprovet?

Du kanske undrar varför man ska skriva högskoleprovet? Då kan jag berätta att det finns flera fördelar. Först och främst så är det alltid ditt bästa resultat på högskoleprovet som kommer att räknas när du söker in till en utbildning. Det är också bra att ditt provresultat är giltigt i hela åtta år, så du kan med andra ord göra högskoleprovet flera år innan du söker in till universitetet.

En annan fördel är att 1/3 av alla utbildningsplatser måste tillsättas med högskoleprovet. Det innebär att om du har skrivit högskoleprovet så är du med och konkurrerar i ytterligare en urvalsgrupp, smart eller hur?

Ta hjälp av Högskoleprovguiden för att vässa ditt resultat!

Hos Högskoleprovguiden kan du få hjälp att träna dig till högre resultat på högskoleprovet. Högskoleprovguiden har både ett kostnadsfritt alternativ men även en så kallad VIP-variant om du verkligen vill klara högskoleprovet med toppresultat. Om du väljer att studera inför provet med VIP-varianten kan du snabbare (och enklare) uppnå de resultat som du eftersträvar på högskoleprovet. Det gör att du är bättre förberedd för dina kommande studier. Besök Högskoleprovguidens onlineutbildning och förbered dig inför högskoleprovet.

Vill också du klara högskoleprovet med glans? Passa på att besöka hpguiden.se för att få all hjälp du behöver!

Leave a Reply