Pianokonsert i Stockholm

I torsdags var jag och en kompis på pianokonsert i Stockholm. Tanken var att vi skulle ta tåget efter skolan, men oturligt nog blev tåget försenat. Istället blev vi skjutsade. Artisten vi skulle se på var Peter Bence, en pianist och kompositör. Min kompis visste vem han var. För min del blev det däremot en surprise. Konserten var hursomhelst över mina förväntningar. Hans enorma talang och kreativitet var något som överrumplade publiken, däribland mig. Han spelade några av hans helt egenkomponerade låtar men även covers på låtar som ”Despacito” av Luis Fonsi, ”Bad” av Michel Jackson och ”Bohemian Rhapsody” av Queen. Jag fick även reda på att han, under 2012-2017 höll världsrekordet för flest ”keyhits” under en minut enligt Guinness Rekordbok.

Sammanfattningsvis en väldigt lyckad kväll. Konserten började 20.00 och höll på till 22.00, efter bilresan hem var jag ganska trött och det tog inte lång tid förens jag somnade i min säng.

Leave a Reply