Rocka Sockorna den 21 Mars

Idag, den 21 Mars är det Rocka Sockorna dagen. Dagen har sedan 7 år tillbaka officiellt firats, detta för att hylla olikheter och alla människorna lika värde. Dagen hyllas enkelt genom att du sätter på din icke identiska sockor, lite som en symbol för allas olikheter. Vår hund Sockan (som har ett väldigt passande namn :)) Firade självklart detta, vilket du kan se på bilden nedan!

Anledningen till att man valt just den 21 mars att fira är av den anledningen att personer födda med funktionsvariationer såsom Downs syndrom i de flesta fall har tre exemplar av kromosom 21. På det sättet blev det den 21 mars, den 3:e månaden som man kom fram till att framhäva dagen lite extra genom att bära just omaka strumpor. Jag personligen älskar den här dagen! Det är ett så enkelt och framför allt fint sätt att få fram ett budskap, ett budskap om allas lika värde. Det blir ett väldigt lekfullt sätt att ta upp ett ämne som kanske inte alltid diskuteras. Att rocka dina sockor är väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att:

  1. Hitta ett par strumpor (Gärna med ett roligt mönster såsom prickigt randigt eller liknande :))
  2. Hitta ett annat par.
  3. Välj ut en höger-, respektive vänsterstrumpa av varje par.
  4. Sätt på dig ditt omaka par till strumpor.
  5. Bär dem med stolthet och ROCKA!
  6. Lägg gärna ut ditt bidrag på sociala medier för att dela med dig av ditt rockande!

 

Innan jag avlutar det här inlägget vill jag uppmana alla som läser att rocka dina sockor, inte bara idag utan självklart VARJE DAG! Följ även gärna @sockanthesuperstar på instagram för att ta del av hennes dagliga bestyr!

 

 

 

 

 

Leave a Reply