Så påverkar färgerna vårt humör

Att färger har stor betydelse för människans humör är ingen hemlighet och för många kommer det inte alls som någon nyhet. Däremot är det kanske inte fullt så många som har koll på vilken påverkan de olika färgerna kan ha, och man kan utnyttja den kunskapen för att inreda ett hem som är både harmonifyllt och energigivande.

En färg som ger energi

Det finns som sagt färger som ger energi, och att inkludera dem i ett hem, eller åtminstone i något av hemmets rum kan vara en god idé. I synnerhet för den som ofta kommer hem från jobbet och känner sig stressad och slutkörd. Den färg som är känd för att vara mest energifylld av dem alla är röd. Kanske vill du inte ha röda väggar och röda gardiner, men du kan inkludera rött med hjälp av kuddar, blommor och annars som kan pigga upp i rummet.

Färgen som passar perfekt när du behöver ro och vila

Energi är bra i många lägen, men när du vill vila och behöver komma till ro är det inte energi du söker. Då är du ute efter en rogivande färg. Finns det då någon sådan? Ja, det gör det naturligtvis. Blå är en färg som är känd för att vara rogivande. Du kanske drömmer om ett uterum med en hängmatta, fullt med växter och utsikt över sjön eller havet. Då är blått den givna färgen att inreda med, inte bara för att det hjälper dig att åstadkomma ett maritimt tema, utan även för att det ger dig bättre förutsättningar att verkligen koppla av i ditt uterum. Av samma anledning kan det vara en god idé att använda blått när du ska inreda sovrummet, eftersom det kan göra det lättare för dig att komma till ro på kvällarna.

Inred arbetsrummet med gröna nyanser

Jobbar du hemifrån helt eller delvis? Då är det förmodligen viktigt för dig att ha ett hemmakontor eller arbetsrum där du kan fokusera och se till att få uppgifter utförda. Det är kanske inte alltid som inredningen står i fokus när du ska färdigställa ett sådant rum, men faktum är att du bör fokusera en del på inredning och färgval. Varför, kanske du undrar nu. Helt enkelt på grund av att färgvalet kan påverka din förmåga att koncentrera dig och vara produktiv. En färg som kan vara optimal att använda för att förstärka ditt fokus och din skärpa är grön.

Det finns många som tvekar inför att använda grön i inredningssammanhang, men kom ihåg att det finns mängder av gröna nyanser. Det finns absolut inget som säger att du måste dekorera ditt hem i en skogsgrön färg för att få önskad effekt. Det finns gott om andra mildare nyanser på skalan. Grönt sägs för övrigt även öka livsglädjen, vilket ju är något som alla borde uppskatta. Faktum är att det är högst troligt att fler skulle använda sig av gröna nyanser här och där i hemmet, om de kände till alla fördelaktiga egenskaper som denna färg kan bidra med.

Leave a Reply