Saker att göra under karantän:

Känns det jobbigt att inte ha någon som helst social kontakt? Är du instängd och vet inte hur du ska fördriva tiden? Ja, Då har du hittat precis rätt!
Här nedan listar jag 10 saker du kan göra under karantän:

1. Läs en bok:
Jag vet, du underskattar säkert det mysiga med att läsa en bok. Men tror det eller ej så är det riktigt mysigt, och brukar sluka någon timme eller två.

2. Lyssna på ljudbok: Äger du inga fysiska böcker? Inge fara. Du kan med dagens appar ladda ner appar i mobilen där du kan hitta böcker om i princip allt, bara ett klick iväg! Detta är även smidigt då du kan göra annat medans du lyssnar.

3. Städa:
Kanske inte låter som den mest uppiggande aktiviteten, men tro mig, det är värt mödan. Sätt på musik och få det gjort. Det kommer att kännas skönt efteråt.

4. Träna:
Att hålla igång kroppen har aldrig varit lika viktigt som nu. Ta för vana att du går upp efter en lång sittstund och rör på dig, sträck ut kroppen. Om du har möjlighet, ta en promenad i naturen.

5. Utflykter i naturen:
Se till att komma ut och utforska naturen, om inte annat bar ta en promenad. Detta ger mer än du tror att få in ny frisk luft i lungorna. Ta med fika och njut av vad naturen har att erbjuda.

6. Baka:
Saknar du det där gamla bröder från livsmedelsbutiken, oroa dig inte. Istället för att besöka affären (vilket du bör undvika) kan du alltid baka det! Det är en rolig aktivitet som i slutändan kommer till nytta för dig!

7. Facetimea/Skypea/kör Google Meet-häng med din familj och vänner:
Modern teknologi slutar aldrig att utvecklas och i karantänstider kan du ju faktiskt umgås nästan som vanligt utan att behöva befinna sig på samma fysiska plats som dina vänner. Rigga upp mobilen eller datorn och ät middag med ditt kompisgäng, fika med din pappa eller ring ett uppiggande samtal till farmor, gör någon glad helt enkelt!

8. Filmmaraton/seriemaraton:
Rigga upp med snacks, filtar och kuddar och ha en mysig filmkväll/seriekväll för dig själv! Det brukar vara en riktig tidsslukare!

9. Sällskapsspel:
Det är en underskattad form av underhållning. Sitter du i karantän hemma med familjen? Då är det ett ypperligt tillfälle att spela lite sällskapsspel.

10. Lär dig något nytt:
På Youtube finner du allt och lite till om hur du till exempel jonglerar, spelar gitarr eller får till den perfekta eyelinern, varför inte sätta igång?

Leave a Reply