Skoskav – så kan du motverka det

Alla har vi varit med om en sko som sitter lite glappt. Känslan av hur foten lider vid varje fotsteg. Att du köper ett par skor som är förstora är lätt hänt, och kan också bero på olika saker, så det första du bör göra är att ta reda vad orsaken till smärtan i fötterna är. Fötter som har samma längd har oftast inte samma bredd. Vi är unika i vår form och det gäller även hur våra fötter ser ut. En sko som har rätt längd kanske inte har rätt vidd och tvärtom. I det här inlägget kommer jag skriva om orsaker till att skoskav uppstår, samt hur det med hjälp av hälgrepp kan åtgärda det på ett bra sätt.

Orsaker till skoskav

  • Det glappar i hälen – Du snör dina skor ordentligt men trots detta åker din häl fram och tillbaka på ett sätt som är ganska obehagligt. Förutom skavsår på hälen får du ingen stöd av skorna. Detta leder ofta till att du går runt och spänner fötterna.
  • Det veckar sig – Skon veckar sig på mitten och särskilt vid fotdynan på ett sätt som gör att den ser konstig ut. Med tiden kan vecket också leda till att det känns obehagligt att gå i skon.
  • Fötterna åker omkring – När du får känslan av att dina fötter åker omkring i skorna är de för stora. Det behöver inte betyda att hälen åker upp och ner. Det kan vara så att dina fötter åker i sidled för att det finns för mycket plats i själva skon.

Så, vad gör man när man köpt ett par skor som känns lite stora? Det finns ett antal olika sätt att lindra besvären. Ett smart sätt är att lägga in hälgrepp. Hälgrepp används i syfte för att just minska glappet i skorna och förebygga skoskav i hälkappan. Hälgreppet är gjord av ett mjukt material. På insidan sitter självhäftande klister som gör hälfodret lätt att fästa på skons insida, längs med dess övre bakkant. Var noga med att ytan är ren och torr innan, detta gör den enklare att applicera. Precis som ett plåster omsluter hälen foten vilket ger en mycket bättre helhetskänsla. Hälgreppet kan tas bort eller bytas ut vid behov.

Fördelar med hälgrepp

 • Sitter dina skor löst kan hälgrepp vara en smart lösning som minskar
 • De allra flesta hälgrepp är konstruerande med självhäftande klister och sitter bra i skorna
 • Motverkar glidning och obehag
 • Minskar storleken på skorna
 • Förhindrar fot- och hälslitage. vilket förebygger hälsmärta
 • Hälgrepp kommer i olika storlekar och former

Leave a Reply