Skratta dig i form

Alla har vi någon gång skrattat så mycket att magen krampar och att man nästan tappar andan. Då är det inte så konstigt att ställa sig frågan om det är möjligt att skratta sig i form. Trots att det kanske inte är så praktiskt att skippa gymmet och enbart komma i form genom att skratta kan det onekligen hjälpa!

Bränner kalorier vid skratt

När du skrattar jobbar kroppen och magen spänner sig – du bränner kalorier! Att inkludera en massa skratt i träningsplanen kan därför hjälpa dig gå ner i vikt och tona dina muskler. Att skratta varje dag kan aktivera dina magmuskler och hjälpa dig bibehålla din form. När man pratar om fysiska fördelar med att skratta är det även viktigt att se över andra fördelar och nyttor med att skratta som indirekt kan påverka träning och hälsa.

Fördelar med att skratta

Att skratta ger dig enormt många fördelar, känslomässigt, fysiska och psykologiska. Skratt kan få dig att må bättre och på så sätt må bättre i din kropp. Det kan göra det enklare att träna, motionera regelbundet och bibehålla en hälsosam mental hälsa. Skratt kan lindra depression, ångest och stress i vardagen, vilket vi alla lider av i någon utsträckning. Att skratta kan även hjälpa dig öka din självkänsla och självförtroende vilket kan hjälpa dig övervinna rädsla, oroskänslor och skam. Förutom rent känslomässiga fördelar kan skratt även hjälpa immunförsvaret och kroppen. Det är även bra för kroppens organ så som lungorna, hjärnan och hjärtat. Skratt gör att musklerna slappnar av och att blodtrycket sänks. Skratt lossar på spänningar och trycker bort negativa och destruktiva tankar.

Lura dig själv till skratt

Om du känner dig nere kan du lura dig själv att le eller skratta och verkligen känna vilken effekt det får på kroppen. Det ligger något i att ”tänka positivt” och ha en god attityd i svåra tider. Om du vill rycka upp dig är det en god idé att titta på en rolig video eller tänka på ett roligt minne för att trigga dig till skratt. Det kommer garanterat hjälpa dig att komma på bättre tankar.


Denna video med Galenskaparna kan hjälpa till att aktivera dina skrattmuskler 🙂

Leave a Reply