Snart dags för körkort

Det har blivit dags för mig att börja övningsköra i sommar. Det är lite pirrigt att få börja köra bil, men det ska bli riktigt roligt 🙂

Erfaren bilförare sedan tidigare

Jag är inte helt utan erfarenhet när det kommer till bilkörning. Jag tog nämligen mitt första körkort på Legoland redan när jag var 7 år. Jag fick mitt Legokörkort trots att jag inte förstod ett ord av av de danska trafiklärarna sa och trots att jag satt fast halva tiden med Legobilen uppkörd på en blomlåda som någon ställt ut i en kurva. Min pappa fick klättra över åskådarstaketet för att lyfta bort bilen så jag kunde köra vidare. Men körkortet blev mitt i alla fall :-).

Jag misstänker att Trafikverket kommer vara hårdare i sin bedömning än danskarna var, så jag kommer förbereda mig väl denna gång.

Obligatorisk handledarkurs

Först och främst ska jag och mina föräldrar gå en handledarkurs. Kursen är obligatorisk för alla körkortselever samt den förälder som ska övningsköra med en privat bil. Då Covid-19 ställer till det så kan man gå handledarkursen på distans och videomöten, vilket är mycket smidigt. Man måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå handledarutbildningen.

Körkortet fixat - Yippie

Få hjälp med alla steg till körkortet

Hos Trafiko kan du få hjälp med att ta körkort. De håller handledarkurser med handplockade lärare samt har en digital plattform för övningskörning för alla körmoment. De kan hjälpa dig och mig med:

  • Körkortsteori
  • Handledarkursen
  • Riskettan
  • Risktvåan

Hos Trafiko kan du träna på alla moment inför uppkörningen. Man kan öva på de senaste körkortsfrågorna från 2021. Körkortsfrågorna följer Transportstyrelsens kursplan och de har tagit fram frågorna på ett sätt så att om du klarar alla frågorna så kommer du även att klara teoriprovet. Så det är bara att sätta igång och hårdplugga. Sedan är det också mycket viktigt att övningsköra så mycket man bara kan så att bilkörningen till slut sitter i ryggmärgen.

Ta det lugnt i trafiken – vi syns snart där!

Leave a Reply