Topp 5 bär på sommaren

Snart är sommaren här och med dem kommer alla goda bären. Vilka är dina favoriter – vilka bär tycker du bäst om?

Här kommer jag lista mina topp-5 ätbara bär på sommaren. Från plats 5 till 1…

Nr 5. Krusbär

Krusbär
På plats nummer 5 hamnar krusbär. Ett riktigt skumt bär 🙂 Äter man dem omogna kan man få en surhets-chock, vilket kan vara en upplevelse i sig, men bäst äter man dem när de är mogna. När de är lite mjuka i konsistensen så är de mogna

Nr 4. Vinbär

Vinbär
På plats fyra hittar vi vinbär som finns i flera färger. Vi har vinbärsbuskar på tomten, röda vinbär. De är rätt goda och funkar fint att göra vinbärspaj eller vinbärskaka av. Fåglarna uppskattar dessa bär också.

Nr 3. Hallon

Hallon
På plats tre kommer de goda hallonen. Jättesmaskiga bär som hör sommaren till. Brukar bli en bra kombo att para ihop med blåbär om man har tillgång till dessa.

Nr 2. Blåbär

blåbär
Tvåan blir blåbäret. Supergoda och supernyttiga är dem dessa blåbär. Vi brukar plocka i skogen där vi bor och det är rätt avkopplande. Jättegoda naturella men tillsammans med vaniljglass eller som blåbärskaka är de inte helt fel heller 🙂

Nr 1. Jordgubbar

jordgubbar

På plats nummer ett jordgubben!. Helt klart sommarens favoritbär! Går att äta direkt ur landet eller lyxa till det och ha det på frukostgröten eller äta med glass eller grädde. MUMS!

Leave a Reply